Искате ли утрото ви да започва с бодро настроение и

...
Искате ли утрото ви да започва с бодро настроение и
Коментари Харесай

Най-доброто решение за старт на деня

Искате ли утрото ви да стартира с бодро въодушевление и тонус , а денят да е бодър и пълностоен? Има един елементарен метод да постигнете това и то без доста старания. Започнете всяка заран да пиете една чаша вода, в която сте добавили сока на половин лимон. Изглежда обикновено, само че резултатът е обезпечен.

Стимулира  имунната система

Лимоните имат високо наличие на витамин С и калий . Витамин С се оправя отлично в битката с настинките и вирусите, до момента в който калият подтиква мозъка, подкрепя вярното действие на нервната система  и регулира  кръвното налягане.

Балансира равнището на рН

Организмът ни е формиран най-вече от вода, а водната среда има киселинни и алкални свойства , които се мерят със скалата на pH. Вярвате или не, лимоните са безусловно алкална храна , макар че на усет са кисели. Вътре в телата ни са алкални и не основават безусловно никаква киселинност при метаболитните процеси.Ето за какво лимонената киселина успокоява стомаха и организма.
 вода с лимон ThinkStock/Getty Images
Помага за регулиране  на тежестта

Това може би е най-хубавият претекст, с цел да стартираме консумация на вода с лимон рано заран. Жълтият плод съдържат пектин в огромни количества, който оказва помощ в битката с глада. Доказано е, че хората, които поддържат диета, включваща по-кисели на усет храни, отслабват доста по-бързо.-->

Подпомага храносмилането

Топлата вода подтиква перисталтиката на стомашно-чревния тракт. Те подкрепят мускулните контракции  на чревните стени, които придвижват храната към отделителната система. Лимонът и лаймът също имат високо наличие на витамини и минерали и имат свойството да разхлабват при постъпили отрови в храносмилателния тракт.

Действа като натурален диуретик

Лимоновият сок оказва помощ за изчистване на непотребни хранителни материали, защото плодът усилва скоростта на обособяване на урина. Това кара токсините да се разграждат с по-бързи темпове, което поддържа пикочните пътища здрави.

Изчиства кожата

Витамин С оказва помощ за понижаване на бръчките и възстановяване еластичността на кожата. Лимонената вода чисти токсините от кръвта, което оказва помощ да запазите кожата на тялото и лицето си нежна, гладка и чиста.

Привикването към навика да пием чаша топла вода с лимон заран в продължение на един месец може радикално да промени деня ни. Тогава не трябва да ни учудва фактът, че ще стартираме да виждаме утрото в нова светлина.

Вижте още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР