Искате ли от утре да посрещате деня по-бодри и заредени

...
Искате ли от утре да посрещате деня по-бодри и заредени
Коментари Харесай

7 неща, които в никакъв случай не бива да правите веднага след събуждане

Искате ли от на следващия ден да посрещате деня по-бодри и заредени с позитивна сила? Тогава непременно избягвайте следните 7 неща.

Не на вятъра споделят, че някой е станал с левия крайник (или с дупето нагоре!), когато през целия ден върви навъсен и нищо не му върви. Вярна е и поговорката, че денят се познава от сутринта: тъй като методът, по който сме го почнали, оказва голямо въздействие върху самочувствието и работоспособността ни.

Ето за какво си заслужава да обърнем особено внимание на първите минути от утрото. Ако желаете да имате добър старт на деня, най-разумно е да НЕ вършиме следните седем неща директно след пробуждане.

1. Не посягайте незабавно към мобилния телефон.

Колкото и да е съблазнително (изкушението да употребявате телефона вместо будилник в действителност е огромно!), не е добра концепция да стартирате деня си с къс обзор на Facebook.

Първо, нормално се натъквате на недотам положителни вести от света и второ, постоянно не се задоволявате с бързия взор, а прочитате известията си, преглеждате пощата си, надничате в календара и така нататък, и т.н… И не щеш ли още преди да сте станали от леглото, се чувствате  не единствено уплашени, само че сте изгубили и скъпо време, което бихте могли да прекарате, наслаждавайки се на вкусна и здравословна закуска да вземем за пример.

2. Не си доспивайте.

Изглежда примамливо да поспите пет спомагателни минути заран. Който обаче употребява бутона „ Дрямка ”, позволява една от най-сериозните неточности, свързани със съня. Натиснете ли този бутон и позволите ли си да задремете по-късно, тялото ви получава сигнал, че би трябвало да стартира нов цикъл сън. Но защото за задачата се нуждае от доста повече време, в сравнение с  трае „ отсрочката “ на алармата, най-после човек се разсънва още по-изтощен и най-вероятно през целия ден ще върви като зашеметен.

3. Не пийте кафе.

Първата работа на множеството хора след ставане от сън е да си създадат кафе, с цел да се ободрят. Но тъкмо заран здравото (и несвикнало с кафе) тяло отделя изключително огромно количество кортизол – хормон, който ни зарежда с сила за началото на деня. Който пие кафе преди 9:30, понижава производството на това вещество и се вижда заставен да се налива с кафе през целия ден, с цел да се пребори със сънливостта. Прекратете зависимостта си от кафето и вместо това пийте чаша джинджифилова вода.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР