Искате ли да превърнете дома си в истинска джунгла? За

...
Искате ли да превърнете дома си в истинска джунгла? За
Коментари Харесай

Погрижете се за растенията си в дома и офиса с този трик

Искате ли да превърнете дома си в същинска джунгла? За тази цел би трябвало да поработите интензивно: деликатно да се грижите за растенията, да ги поливате, подрязвате, подхранвате, пресаждате.

След като изучите характеристиките на всяко цвете и вярно сте подбрали стайните растения за вашия апартамент, можете да си осигурите целогодишна буйна цъфтяща градина, без да напускате дома си.

Както и австралийката, която считала, че кухнята й изглеждала доста сива и бедна. Тя решила да украси пространството си с нови цветя. В един миг обаче те започнали да увяхват.

Тогава жената предприела следното – с цел да върне растенията към живота, употребила английска сол или епсом соли.

У нас това вещество се продава под името “магнезий ” или магнезиева сол на сярна киселина. По-възрастните хора си спомнят, че преди са я употребявали като слабително средство. Британците сполучливо ползват тази сол в техните градини и оранжерии.

Какво би трябвало да извършите?

Поставете саксията с растението в банята и го напръскайте с разтвор на магнезиев оксид.

Какво ще се случи?

“Умореното ” и увяхнало цвете неотложно ще се съживи!

Ако листата на растението стартират да се свиват (при липса на вредители), това е сигнал, че му липсва магнезий.

Разтворете 1 супена лъжица сол в 5 литра вода, поливайте растението с този разтвор веднъж седмично, до момента в който листата стартират да наподобяват обикновено.

Магнезият доставя на растенията есенциални микроелементи, поддържа тяхното здраве, обезпечава им атрактивен външен тип – предотвратява пожълтяването на листата.

Проучванията и опитите на британска сол в градинарството демонстрират, че тя спомага за увеличаване на добива на чушки и домати. Подхранването с британска сол подобрява цъфтежа на тези култури.

Достатъчно е да добавите 1 чаена лъжичка британска сол към 5 литра вода и да пръските храстите от чушки и домати с този разтвор на всеки две седмици.

Не забравяйте, че прекалено съсредоточеният разтвор може да повреди листата на растенията и да изгорят на слънце. Затова прецизно се придържайте към дозата.

Вижте още: За висок рандеман от краставици, спазвайте тези 10 правила

Не забравяйте да си запазите тази скъпа информация!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР