Искате ли да направите филм? Ще ви трябват качествени осветителни

...
Искате ли да направите филм? Ще ви трябват качествени осветителни
Коментари Харесай

7 изненадващи факта за Томас Едисон

Искате ли да извършите филм? Ще ви трябват качествени осветителни тела, съоръжение за запис на тон и добра камера за фрагментите. Томас Алва Едисън оказва помощ за създаването и на трите технологии.

Той е роден в Милано, Охайо, Съединени американски щати, на 11 февруари 1847 година и до гибелта си през 1931 година натрупва 1093 патента.

Ето няколко любопитни обстоятелството, които би трябвало да знаем за плодовития откривател, производител и предприемач.

 Young Thomas Edison

Едисън през 1861 година

През 1837 и 1838 година продемократичните бунтовници в Канада стартират да стачкуват против ръководството на английската корона на територията на Северна Америка и роденият в Нова Скотия Самуел Огдън Едисън-младши е измежду тях. По време на този къс, само че изпълнен с принуждение интервал, Едисън настава към Торонто. След като усилието се проваля обаче, с цел да не бъде съден, той бяга към Съединените щати, където се ражда синът му Томас.

Семейство Едисън се реалокира от Охайо в Порт Хурон, Мичиган, през 1854 година Когато е на 12 години, Томас стартира да продава бонбони и вестници на трен, който транспортира пасажери от и до Детройт. На него дребният освен основава химическа лаборатория в багажния вагон, само че също по този начин построява и печатна преса за вестника, който списва – „ The Grand Trunk Herald “.

Когато през 1869 година патентова своята машина за електрографско записване на гласове, той счита, че това ще форсира процеса на гласоподаване в американските законодателни органи: вместо да крещят „ да “ или „ не “ един по един, представителите към този момент могат просто да натиснат комутатор и гласовете им ще бъдат преброени по електронен път. Политиците обаче не харесват концепцията, тъй като, за разлика от остарялата система, не оставя опция за всякакви покупко-продажби и разбирателства в последния миг. Така устройството остана неизползвано.

С напредването на възрастта си Едисън оглушава изцяло с едното ухо и отчасти с другото. Причината може да е преболедуване на скарлатина, когато е дете. „ Първо имаше болката в ушите, по-късно глухотата и тази глухота се усилваше, до момента в който в театъра към този момент чувах единствено няколко думи понякога “, написа изобретателят.

И въпреки всичко той счита, че проблемите със слуха му дават преимущество в кариерата: те улесняват да се концентрира върху работата си. „ Глухотата ми не е минус, а помощ за мен “, твърди той.

Електрическите лампи съществуват от 1802 година Уорън Де Ла Рю, английски откривател, основава една от най-ранните електрически крушки – през 1840 година Разбира се, първите крушки не са били изключително апетитни за пазара заради техните равнища на бляскавост и къс живот. (Скъпите елементи се още друга спънка.)

На 27 януари 1880 година Едисън получава патент за евтина, дълготрайна крушка с нажежаема жичка, която не изисква доста електричество, с цел да действа. След това той работи със своите чиновници, с цел да сътвори ключове за светването й, електромери и система за зареждане с ток.

The Black Maria е първото кино студио, построявано в миналото – през 1893 година в лабораториите на Едисън в Уест Ориндж, Ню Джърси. Там той продуцира поредност от късометражни филми за публиката – в това число проява по пукотевица на Ани Оукли (американски стрелец, която взе участие в шоуто на Бъфало Бил), най-старите известни фрагменти на индианци и мини-филм за котки, които се боксират. След години опити Едисън патентова кино камера, наречена Кинетограф през 1897 година и това е единствено един от многото патенти, свързани с киното, които получава.

Недоволен от някои преди малко приключили колежа чиновници, които наема през годините, Едисън основава непоколебим тест за изявлението за работа. Кандидатите би трябвало да отговорят на десетки въпроси защо ли не – от италиански опери („ Кой е композирал Il trovatore? “) до астрономия („ Какво е дистанцията сред Земята и слънцето? “) до любопитни обстоятелства за президенти („ Къде е роден Линкълн? “). Тази самобитна викторината има задачата да стресира хората. Един претендент по-късно споделя пред New York Times, че „ единствено ходеща енциклопедия “ може да го премине.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР