Искате ли да изненадате любимите си хора на с нещо

...
Искате ли да изненадате любимите си хора на с нещо
Коментари Харесай

Уникален начин за боядисване на яйца с бяло вино

Искате ли да изненадате обичаните си хора на с нещо автентично? Днес ще ви покажем по какъв начин можете красиво и извънредно да боядисате яйца с бяло вино. Дори и най-евтината напитка, продавана в пластмасови бутилки, е подобаваща за боядисване.
Резултатът надминава всички упования. На повърхността на яйцата се появяват голям брой кристали захар, заради което великденската декорация свети прелестно и искри на светлината.

Какво ни е належащо? - 4 бели яйца
- 700 мл бяло вино
 Защо има великденски яйца и великденско зайче? Защо има великденски яйца и великденско зайче?
Великден е най-важният християнски празник, денят когато християните честват възкресението на Исус Христос. Библията споделя, че Христ...
- 150 г захар
- 1 пакетче жълт оцветител за храна
- 1 пакетче наследник оцветител за храна

Как се прави? 1. Изсипете 500 мл вино в тенджера и прибавете 100 г захар там. За жълтото яйце изсипете 200 мл вино и 50 г захар в кафениче или малко канче.
 10 трика за варене на великденските яйца 10 трика за варене на великденските яйца
Великденските празници са към този момент на прага ни и сигурно в главата на всички домакини се въртят мисли за празнични трапези, боядисван...
2. Изсипете по пакетче багра за (хранителен оцветител) във всеки съд и разбъркайте добре всичко.
3. Потопете деликатно три яйца в тенджерата и едно – в джезвето. Поставете съдовете на котлона. Оставете водата да заври и по-късно оставете да къкри 8 минути.
4. Прехвърлете яйцата в купа и залейте с виното, в което са били сварени. Изберете купа, тъй че яйцата да са изцяло покрити с течността. Оставете яйцата във виното за 10-12 часа.
5. Поставете яйцата върху хартиена забрадка и изчакайте, до момента в който изсъхнат изцяло. Елегантните искрящи яйца са подготвени!
6. Ако не желаете да употребявате хранителни оцветители, можете да извършите метода на боядисване изцяло натурален. За задачата заменете бялото вино с алено. Резултатът е яйца с наситено бургундски нюанс, искрящи на светлината.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР