Искате класическа рецепта, с която да зарадвате семейството си? Е,

...
Искате класическа рецепта, с която да зарадвате семейството си? Е,
Коментари Харесай

Вкусно ризото за цялото семейство

Искате класическа рецепта, с която да зарадвате фамилията си? Е, ние имаме идеален отговор за вас- - ризото! 
Продукти:
4 чаши пилешки бульон
4 супени лъжици масло 
1 купичка ориз 
¼ чаша бяло вино
1 чаша приблизително жълт лук, нарязан
 Тайните в приготвянето на съвършеното италианско ризото Тайните в приготвянето на съвършеното италианско ризото
Всеки си мисли, че приготвянето на ризото е като детска игра и няма какво да се обърка. Да, само че не напълно. Истината е, че това е едно от...
1 чаша натрошено сирене 
1 супена лъжица свеж магданоз, нарязан на ситно
¼ чаена лъжичка надробен черен пипер 
сол 
Приготвяне:
 Перфектната вечеря, подготвена за 30 минути Перфектната вечеря, подготвена за 30 минути
Обичате ли да похапвате ризото? То е здравословно, отлично на усет и съумява да ни засити, без да е нужно да консумираме спомагателни въ...
Изсипете пилешки бульон в приблизително огромна тенджера и оставете да заври. В огромен тиган разтопете 3 супени лъжици масло на сдържан огън. След като се разтопи, прибавете лука и гответе, като бъркате постоянно, до момента в който омекне (около 3-5 минути).
Добавете ориза и използвайте шпатула, с цел да го завъртите, до момента в който целият ориз бъде затрупан с масло (нито едно зърно не би трябвало да наподобява сухо). Гответе още минута или две, като разбърквате, до момента в който усетите аромата на леко изгорял ориз.
Налейте вино в тигана и гответе, разбърквайки, до момента в който цялото вино се изпари (в дъното на тигана не би трябвало да има течност и не трябва да можете към този момент да усещате аромата на виното в парата). Добавете към ⅓-½ чаша топъл пилешки бульон и разбърквайте постоянно.
След като бульонът е сварен, повторете с в допълнение вино и повтаряйте, до момента в който добавите целия бульон или оризът е подготвен. След като оризът е сварен, свалете незабавно от огъня и прибавете останалата супена лъжица масло, кашкавал и магданоз.
Разбъркайте, до момента в който те се разтопят, пробвайте и прибавете още черен пипер и сол, в случай че е належащо. Сервирайте незабавно, защото съхранението не се предлага.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР