Искате да развиете кариерата си? Припомнете си най-чистото и светло

...
Искате да развиете кариерата си? Припомнете си най-чистото и светло
Коментари Харесай

Съвет за творчество: Мислете като децата

Искате да развиете кариерата си? Припомнете си най-чистото и ярко детско възприятие -  безпределно любознание към всичко в близост.

Такъв съвет дама американското списание Inc. на експертите, които основават креативен артикули като рекламата, музиката, художественото изкуство.

Изданието показва, че един от най-интересните и смислени интервали в израстването на всяко дете е този от 3 до 5-6 годишна възраст. Тогава всяко дете изживява дните си под знака на безкрайните въпроси за безусловно всичко, което то вижда или до което се допира. Това е времето, в което детското схващане се отваря за света и гълтам знание, прави открития и мисли. Прави го изключително ексцентрично, с невероятна скорост.

С годините губим тази дарба. Великите открития се трансформират в всекидневно обграждане. Разстоянието от вдъхновението до рутината в действителност е пренебрежимо малко, нали? Толкова сме привикнали с метода, по който работим, че стопираме да си задаваме въпроси по какъв начин може да се усъвършенстваме. А това, което можем да сторим, е да се мотивираме, да се вдъхновим и да поставим старания да си върнем чувството за чудеса и знания. В множеството случаи това е мъчно, само че по-важното е, че ще даде резултат.

В началото е естествено да срещаме вътрешна опозиция , защото сме отвикнали да изпитваме любознание. Колкото повече остаряваме, толкоз по-отегчени сме от всичко в близост - в множеството случаи. Но потърсете извор на ентусиазъм. Открийте това, което ви харесва и окрилява. Не е изгубено време. Наложете си да размишлявате и преоткривате нещата, които нормално не забелязвате. 

Ако се движите по тези стъпки, ще започнете да вършиме по-творчески артикули, ще измисляте по-креативни способи да се справяте с проблемите и ще бъдете по-полезни на работното място. В последна сметка, ще се почувствате по-щастлив и скъп човек. Ще стане по-приятно да се поддържа връзка с вас. Какво по-голямо конкурентно преимущество? 

Убийте отегчението . Потърсете кое ви въодушевява - книги, филми, истории, персони, обекти от града, залезът, цветни облекла, музика... Може да е всичко. Отделете време и почерпете от него сили. Правете го постоянно. Ще ви се отплати. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР