Искате да напишете имейл до Министерството на младежта и спорта

...
Искате да напишете имейл до Министерството на младежта и спорта
Коментари Харесай

Корупционна кирилица: Защо ММС и Кралев предпочитат да не получават сигнали за злоупотреби?

Искате да напишете имейл до Министерството на младежта и спорта с въпроси или със сигнал за някакъв тип злоупотреби? Оказва се, че шансът ви да съумеете е еднакъв на нула. Причината – по този начин наречената " корупционна кирилица ".
В към този момент сме съобщавали за този изпитан способ за прикриване от гласност, най-често при предоставяне на публични поръчки на " собствен човек ". Чрез него, с цел да се скрие поръчка от евентуална конкуренция на авансово определена компания, в системата на Агенцията по публични (АОП) поръчки се вкарва публикация,  съдържаща латински букви в думи , явно изписани на български.
Имената на стотици компании в системите за бистрота на усвояването на европейските фондове и в базата данни на АОП са изписани с такива комфортни " неточности ". В тях буквата  O става нула , а съвпадащи графично букви сред кирилицата и латиницата се изписват на латиница: А, Е, С, К, Р, М, Н стават A, E, C, K, P, M, H.
Оказва се, че този способ е припознат и от Министерството на младежда и спорта, ръководено до неотдавна от Красен Кралев. В страницата за контакти на ММС, където са изписани имейл адресите на министерството, обособените дирекции и чиновници, част от наименованията са сменени целеустремено и изцяло неусетно. Няколко букви в тях са изписани на кирилица, вместо на латиница, което ги прави невалидни. За това сигнализира Боян Юруков от " Демократична България ".

Например – в адреса [email protected] няколко от буквите „ е “ са изписани на кирилица, само че защото са идентични с тези на латиница, забележима разлика няма.
" Това е дребен подробност, който едва ли някой ще забележи, защото сигналите за корупция - изключително в това министерство и изключително по времето на ГЕРБ и Красен Кралев - особено бяха като кряскане на арменския поп ", Боян Юруков в блога си.
" Не може да очакваш от създалия схемите да направи нещо по тях. Показателно е обаче до какви дребнави неща се стига, с цел да могат да си шетат и крадат на воля, а след това да свиват злорадо плещи, че никой не бил подал сигнал ", безапелационен е той.
По думите му в тази ситуация не става дума за инцидентно натиснат бутон, нито за техническа неточност.
" Подмяната на буквите даже е „ еволюирала “ през годините. Последно адресите са били правилни през 2014 година След това през няколко месеца са сменяни букви, без нищо друго да се трансформира по страницата за контакти. На 13 юни, да вземем за пример, адресът за въпроси е друг от този през август 2020 година ", написа Боян Юруков.
Припомняме, че българският принос на почналата от Русия " корупционна кирилица " се прояви и по-рано в описите на ДФЗ с прословутите  финансирани с европейски средства. В тях в началото нямаше даже и имената на компаниите, а единствено обитаемоте места с къщите. Впоследствие се появиха имената, само че без ЕИК и с доста неточности от вида " корупционна кирилица ". Изчистването на тези описи и разкриването на притежателите на къщите лиши месеци на проверяващите публицисти, само че се оказа потребно изпитание. .
Още тогава премиерът , че няма да остане ненаказан човек, възползвал се от схемата. До ден-днешен обаче множеството от делата се бавят заради .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР