Искате да изненадате приятелите си и да им приготвите десерт,

...
Искате да изненадате приятелите си и да им приготвите десерт,
Коментари Харесай

Екзотика в чиния: Неустоим тарт Татен с ананас

Искате да изненадате приятелите си и да им приготвите десерт, за който ще приказват дълго време? Тогава за какво не се опитате да извършите тарт Татен с ананас. 

6 порции, 40 минути

Продукти:
250 г бутер тесто1 ананас1 алена люта чушка100 г захар3 звездички анасон3 с.л. портокалов ликьор75 г масло
Начин на подготвяне:

1. Обелете ананаса, като отстраните и черните точки по повърхността му. След това нарежете половината от него на полукръгчета с дебелина 2-3 мм.

2. Разточете тестото върху набрашнен плот и изрежете кръг от него, една концепция по-голям от тиган с диаметър 30 см. Поставете изрязания кръг тесто в ледник, до момента в който приготвяте ананаса.

3. В тиган с огнеупорна ръкохватка разтопете захарта на муден огън дружно със звездичките анасон. Щом се образува мрачно златист карамел, подредете частите ананас върху него, като ги застъпвате леко. Поръсете с нарязаната на доста ситно люта чушка и кубчета масло. Добавете портокаловия ликьор и разклатете тигана.

4. Надупчете тестото с вилица, на доста места. Поставете го деликатно върху задушения ананас. Поставете тигана в авансово загрята фурна на 190 градуса и печете сладкиша 20-25 минути.

5. След като тартът изстине в тигана за 5 минути, поставете паница или поднос в него и го обърнете, с цел да излезе тартът.

За още сходни предписания последвайте канала на  във .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР