Искате да имате мечтана баня в новото си жилище или

...
Искате да имате мечтана баня в новото си жилище или
Коментари Харесай

13 съвета за изграждане на красива и стилна баня

Искате да имате мечтана баня в новото си жилище или да извършите главен ремонт на остарялата. Има някои характерни неща, на които би трябвало да обърнете внимание. Събрали сме 13 съвета по отношение на построяването на нова баня, вижте ги.

Отделете задоволително време за правене на проект за бъдещата ви баня – без значение дали е ремонт или ново строителство, би трябвало да знаете какво тъкмо желаете. След това банята няма да се трансформира в продължение на доста години, ето за какво е значимо да планирате всичко и да минимизирате шанса от допускате на неточност.

Направете схема на банята – нарисувайте своята мечтана баня, може да го извършите на лист хартия или на компютър с стратегия. По този метод ще можете да си визиите разположението, както и по какъв начин да бъде завършена вътре. Помислете дали банята ще бъде обвързвана със спалнята или ще бъде изцяло отделена. Може би желаете баня за посетители? Обмислете добре.

Определете потребностите – кой и какъв брой хора ще употребяват банята? Банята за възрастни е много по-различна от банята за цялото семейство, в което има и деца. Тя се разграничава от местата за предпазване на разнообразни артикули, използваемо пространство, потребностите на хората, които ще я употребяват. Трябва да помислите и за мебелите за баня, за тоалетната и душа.

Направете лист – напишете всичко, което желаете да имате вашата мечтана баня. Какъв душ, мивка, тоалетна, душ кабина или не, вана. А може би желаете и подово отопление или друго?

 създаване на красива и стилна баня- осветяване

Осветлението за банята

Помислете за осветлението – имате ли дневна светлина от прозорец в банята и можете ли да осигурите такова? Дали предпочитате непосредствено осветлени или индиректна, приглушена светлина. Дали да бъде над врата, по средата на тавана, или на друго място. Как ще се контролира осветлението и въобще ще има ли такава опция.

 създаване на красива и стилна баня- плочки

 

Избор на плочки за банята

Изберете плочки – плочките са едно от най-важните неща при планирането на банята. Изберете модела и цвета деликатно, тъй като тези плочки би трябвало да ви радват и след години, освен в този момент. Фините модели са по-качествени.

Намерете пример – разгледайте в интернет или в списания разнообразни бани. Със сигурност ще откриете най-малко няколко, които да ви харесат. Ако не едно към едно, хубаво е да имате на разположение сходна фотография на вашата бъдеща баня. Вижте какво е съвременно и от какви разновидности бихте могли да се възползвате във връзка с тази стая от вкъщи.

Комфорт – банята би трябвало да бъде практична и функционална. В последно време обаче от ден на ден се натъртва и на комфорта, който тя основава за своя ползвател. Естествените материали като дърво, лен, памук, дневната светлина, приглушените цветове основават необикновено уютна конюнктура. Може да помислите и за столче или дребна скамейка за сядане, което ще направи престоя ви там още по-приятен.

 създаване на красива и стилна баня- цветове

Баня в релаксиращи цветове

Съчетайте цветове освен на главните стени, шкафчета и по-големи мебели, а и на дребните елементи като кърпи и сапун. Помислете са приятните аромати, които ще освежат както банята, по този начин и вас самите. Може да сложите свещи, ароматни пръчици или дифузер с ароматни масла.

 създаване на красива и стилна баня- украса на баня

Флорални претекстове в банята

Направете изследването по отношение на бюджета – това се отнася както за ремонт, по този начин и за новото строителство. Според горе посочените точки и личните ви стремежи, направете груба сметка на средствата, които ще би трябвало да отделите за банята. Ако нямате опция за заплащане, може да проучите отпущането на заеми.

 създаване на красива и стилна баня- обзавеждане

Модерни мебели за баня

Посетете галерия на бани – или мебелен магазин, в който има подготвен план на бани. Така ще подхраните още повече въображението си, може да си откраднете концепция или да се вдъхновите.

Потърсете експерти – както за построяването, по този начин и за обзавеждането. Най-добре е да се обърнете към проектант за очертаване на банята, интериорен дизайнер, архитект или ВиК компания. Всеки експерт ще ви даде нужната информация по отношение на по какъв начин и за какъв брой време ще се случи ремонта, какъв брой ще коства, както и препоръки по отношение на вашата нова баня.

 създаване на красива и стилна баня- предложения

Баня с вана и декоративна стена 

Проучете предложения – добре е да проучите най-малко няколко експерти, които да ви предложат своите предложения, преди да започнете с построяването на банята. Може да сключите съглашение с закрепена цена, с цел да сте спокойни, че тя няма да се промени. Бъдете деликатни.

 създаване на красива и стилна баня-ремонт на баня

Баня хрумвания за ремонт

Действайте – откакто сте създали всички стъпки, е време градежът или ремонтът на вашата баня да стартира! Не пропускайте да уведомите съседите си за идния ремонт, с цел да си спестите проблеми. Ако можете, вземете си няколко почивни дни. Няма да можете да сте вкъщи по време на целия ремонт, само че можете да се включите във встъпителните действия.

 създаване на красива и стилна баня- съвременна баня дизайн

Модерна украса за баня – многообразие от текстури

 създаване на красива и стилна баня- обзавеждане и украса на баня

Модерни хрумвания за дизайн на баня – мебели в черно

 създаване на красива и стилна баня-декорация на баня

Разнообразие от текстури в банята – мраморен под

 създаване на красива и стилна баня-идеи за дизайн на баня

Идеи за украса – съвременна и стилна баня

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР