Искат постоянен арест за бащата, който на 1 март преби

...
Искат постоянен арест за бащата, който на 1 март преби
Коментари Харесай

Искат постоянен арест за баща, пребил жестоко 14-годишната си дъщеря

Искат непрекъснат арест за бащата, който на 1 март преби 14-годишната си щерка. Детето е към момента в болница с контузии в корема, главата и със строшен нос, заяви bTV.
Предвиденото в закона наказване за този тип закононарушение е отнемане от независимост от 2 до 10 години.
" Обвиненията, които към сегашния миг са повдигнати, са за нарушаване на заповед за отбрана от домашно принуждение. Има издадени две заповеди от август и юни 2018 година Другото повдигнато обвиняване е обвързвано със закана за ликвидиране към детето ", изясни представителят на Районната прокуратура Вяра Алексиева.
Предстои събирането на доказателства, защото следствието е в начален стадий. При съществуването на такива ще бъде повдигнато и обвиняване по новия текст от Наказателния кодекс за домашно принуждение, по време на което е породена телесна щета.
Според Алексиева измененията в Наказателен кодекс са нужни поради зачестилите случаи. По този метод работата ни е доста улеснена, тъй като с всички начини на закона бихме могли да защитим потърпевшия и да преследваме причинителите, разяснява Алексиева.
По първични данни детето е със междинна телесна щета, само че следва съдебно-медицинска експертиза.
Майката на потърпевшото дете Ирина Янкова описа, че по време на развода бащата е изискал трите им деца да бъдат изслушани в съда. Според нея под въздействие на татко си и от боязън децата са споделили, че желаят да останат при него
" Физическият и душевен тормоз от негова страна към мен продължи и след развода. Така бях принудена да отпътува при родителите си ", описа Ирина.
Тя е била заплашвана с ликвидиране. Бившият й брачен партньор даже е опирал нож в гърлото й.
Във вторник се привиква незабавен координационен механизъм, в който ще вземат участие полицията, прокуратурата и учебното заведение, в което е преместено детето, както и Закрила на детето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР