Искат оставката на заместник-председателя на Столичния общински съвет Борислав Иванов.

...
Искат оставката на заместник-председателя на Столичния общински съвет Борислав Иванов.
Коментари Харесай

Искат оставката на Борислав Иванов заради украинското знаме

Искат оставката на заместник-председателя на Столичния общински съвет Борислав Иванов. В сряда той направи несполучлив опит да смъкна украинското знаме от фасадата на постройката на Столичната община. Председателят на СОС Георги Георгиев изясни, че към този момент е подал отчет, с който желае оставката на Иванов като зам.-председател на Общинския съвет и като ръководител на Комисията по публичен ред и сигурност. 

„ Неговото държание е изцяло неприемливо. Обясняваме си го с акциите на „ Възраждане ” по събаряне на украинското знаме и обезверения опит да се търси медийно внимание - уви, сполучлив. Това са изцяло неприемливи провокации, поради ясната позиция на България като евроатлантическа страна ”, акцентира той.

Иванов към момента не е подал оставката си. „ Ще му я вземем, ще бъде отхвърлен от поста, по мое гледище и по искане на групата на ГЕРБ-СДС, а не по негово предпочитание. Предстои съвещание на Общинския съвет след две седмици, когато това ще се случи ”, изясни още ръководителят на СОС.

Според Георгиев, допреди да припознае „ Възраждане ” като своя политическа мощ, Иванов не е създавал проблеми, каквито се случвали от няколко дни. „ Включително е водил съвещания, когато аз не присъствам. Не е имало подобен вид ексцесии ”, акцентира той. И си изясни обстановката с отвод, който Иванов получил, на собствен отчет за анулация на решението за слагане на знамето.

Пред NOVA Иванов акцентира, че е съумял да смъкна украинското знаме без никой да разбере. „ Знамето ще го предам персонално на Костадин Костадинов, стига да го одобри. Веднага сложиха второто знаме - несъмнено имат още. Дойдох по-рано на работа и се възползвах от това. В общи линии с машинация съумях да се добера до него ”, посочи той.

 Направил го, тъй като Общинският съвет отхвърлил отчета му. „ Тогава споделих на сесията, че си резервирам правото да употребявам и други способи, въпреки че те са неправилни и противозаконни. Акт на хулиганска демонстрация ”, добави зам.-председателят на СОС, на който желаят оставката. 

Иванов беше безапелационен, че е подготвен да подаде оставка. „ Аз държа на достойнството и ще удовлетворя настояванията на болшинството в Общинския съвет да реши какво е заслужено като наказване за действието ми ”, изясни той.

От общината обявиха, че общинският консултант нито е нахлувал в постройката, нито е взимал знамето. Твърденията му, че го е свалил дефинираха като неистина.

Зам.-председателят беше упрекнат от Борис Бонев, че е влезнал в постройката с оръжие. Той обаче изясни, че това е състезателен револвер, който е бил импортиран в постройката, защото след края на работния му ден е трябвало да бъде забъркан на ремонт.

От групата на „ Демократична България “ обявиха, че ще изпратят сигнал до Министерство на вътрешните работи и прокуратурата за осъществените от него дейности. " Призоваваме “Патриоти за София ” да отстранят господин Иванов от своята политическа група. А групата на ГЕРБ да премисли дали софиянци са им дали доверие да ръководят столицата в коалиция с политици, които нямат обикновено почитание към правовия ред и които за на ниска цена трупане на известност са подготвени да разрушават основите на цивилизованото общество и страна ", споделят още от Демократична България.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР