Искът е внесен в секретариата на Международния център за уреждане

...
Искът е внесен в секретариата на Международния център за уреждане
Коментари Харесай

Искът на Нексо срещу държавата е за над 3 млрд. долара

Искът е импортиран в секретариата на Международния център за споразумяване на капиталови разногласия към Световната банка във Вашингтон, според спогодбите за отбрана на вложенията. Размерът на сумата се дефинира от материалните и репутационни вреди, " резултат от дейностите на държавните органи по време на към този момент прекратеното, репресивно следствие против компанията, нейните чиновници и ръководители ".

От " Нексо " припомнят, че година след акцията против компанията Софийската градска прокуратура заключи, че " няма осъществени закононарушения ", прекрати наказателните производства и по този начин оневини ръководителите Коста Кънчев, Антони Тренчев, Калин Методиев и Траян Николов.

В прессъобщението са изведени и главните вреди, които от " Нексо " считат, че са понесли поради акцията в нейните офиси.

От компанията настояват, че дейностите на българската страна са спрели листване на " знакова фондова борса в САЩ при оценка сред 8 и 12 милиарда щатски $ ", както и сключване на дълготрайно съдействие " с един от най-популярните европейски футболни клубове с над 330 милиона последователи в целия свят ".

Това, съгласно " Нексо " е довело до " пропускането на поредност от бизнес благоприятни условия, евентуални доходи и многомилиарден спад в цената ".

От компанията приключват с заричане да дарят " до 20% от полученото обезщетение за най-силно нуждаещите се и подценявани браншове в страната - детското опазване на здравето и обучение ". За съществени цели са посочени " построяването на по този начин нужните детски лечебни заведения и отделения в България, както и разнообразни начинания за повишение конкурентоспособността на СУ " Св. Климент Охридски " на световната просветителна сцена ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР