Исканията на протестиращите полицаи за увеличение на заплатите са основателни,

...
Исканията на протестиращите полицаи за увеличение на заплатите са основателни,
Коментари Харесай

Исканията на протестиращите полицаи са състоятелни

Исканията на протестиращите служители на реда за нарастване на заплатите са основателни, счита Съветът по вътрешни работи към Националния съвет на Българска социалистическа партия. Днес членове на съвета организираха съвещание, а измежду обсъжданите тематики бе и митингът на чиновниците на Министерство на вътрешните работи с гледище за повишение на приходите им.

„ Исканията на протестиращите служители на реда за нарастване на заплатите им са основателни, защото те бяха ощетени два пъти през тази година. Приета бе смяната в Закона за възнаграждение на изключителния труд, която ще влезе в действие едвам от 1 януари 2020. Предложението на Българска социалистическа партия да влезе в действие незабавно, беше отхвърлено.” Това съобщи ръководителят на Съвета по вътрешни работи към Националния съвет на Българска социалистическа партия Веселин Пенчев по време на съвещанието.

„ Отпадането на чиновниците на Министерство на вътрешните работи от листата с 33 ведомства, които ще получат 30 % нарастване на заплатите е извънредно незаслужено предвид на това, че през тази година служителите на реда бяха сложени пред много съществени тествания. На първо място с пандемията, а по-късно – с протестите”, означи още той.

По думите му чиновниците на Министерство на вътрешните работи са били и на първа линия в битката против коронавирус. Пенчев акцентира, че в случай че не се стигне до съглашение сред тях и ръководещите, се слага под въпрос по какъв начин държавното управление ще обезпечи сигурността и здравето на българските жители.

Съветът по вътрешни работи е един от 17-те на новосъздадената конструкция към Националния съвет на Българска социалистическа партия, която би трябвало освен да разпознава проблемите и откритите въпроси в българското общество, само че и да предложи способи за тяхното решение.

Културата и медиите още веднъж не са предпочитани ресори в Бюджет 2021. Това е безапелационната позиция на членовете на Съвета по просвета и медии към Народно събрание на Българска социалистическа партия.

По време на днешно съвещание на Съвета, ръководителят му проф. доктор Светлана Шаренкова съобщи: „ Бюджет 2021 още веднъж не дава вяра, че сферата на културата и медиите ще бъдат предпочитани. Има сфери, в които бюджетът е фрапантно повишен, без да бъде в детайли разказано разпределението на сумите, а в това време не се планува нарастване на средствата за театралните изкуства и филмовите създатели “.

Според проф. доктор Шаренкова следва създаването на планове на стратегически и политически документи и опция на предложенията на ръководещите. „ Набелязани са и доста нови имена на огромни български създатели, които са ляво настроени и желаят да станат част от структурата “, разясни тя.

Проф. доктор Шаренкова оглави преди близо месец Съвета по просвета и медии към Националния съвет на Българска социалистическа партия. Той, както и останалите 16 съвета, са нова конструкция в левицата, препоръчана от ръководителя Корнелия Нинова.

Заседание организира и Съветът по младежта и спорта, а на него ръководителят му Иван Ченчев акцентира: „ Още в предишния различен бюджет за 2019 година от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” направихме предложение за нарастване на средствата за високи достижения и за младежи – тогава те го отхвърлиха. В бюджета си в този момент плануват 15 млн. лв. нарастване за тях. Изпълнили са нашия бюджет”.

Ченчев е безапелационен: „ Ще имаме доста по-добри разработки в региона на всеобщия и ученическия спорт за подкрепяне на младите хората и възстановяване на здравния им статус”, съобщи още той като посочи, че все още съгласно статистиката всяко трето дете е склонно към затлъстяване или е с наднормено тегло.

Разработването на отраслови политики от Съвета за младежта и спорта в тези две области е приоритет за членовете му, който би трябвало да даде отговор на актуалната действителност като удовлетвори потребностите на поколението младежи.

Пилотните съвещания на четири от Съветите към този момент са факт тази седмица. Сред главните задания на 17-те експертни Съвети, функциониращи към Националния съвет на партията, са анализирането на работата на отрасловите министри в настоящето държавно управление и правенето на платформата на Българска социалистическа партия за идните парламентарни избори въз основата на „ Визия за България”. С образуването на Съветите и началото на тяхната работа Българска социалистическа партия действително влиза в предизборна акция и дава ясна поръчка пред обществото, че е подготвена да поеме ръководството на България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР