Исканията на протеста към онзи момент бяха такива - за

...
Исканията на протеста към онзи момент бяха такива - за
Коментари Харесай

Депутат от ВМРО с горещ коментар за новата Конституция

Исканията на митинга към оня миг бяха такива - за Велико национално заседание. Поставихме 6 нужни условия за нашата поддръжка, имахме динамични диалози с ГЕРБ в последните дни. Половината от изискванията ни влязоха в главния текст - там приказваме за грамотна раждаемост, сподели пред Bulgaria ON AIR депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди.

Сред останалите признати оферти на Вътрешна македонска революционна организация са тези българската общественост в чужбина и за написването на увод.

"Тези неща са към този момент част от плана, който е импортиран в Народното събрание. Влезе и това за наложителното гласоподаване. Когато направихме опит да въведем наказания, Конституционният съд сподели, че не може. ГЕРБ не одобриха предлагането за учебен ценз ", разясни Сиди.

Депутатът от Вътрешна македонска революционна организация добави, че Конституцията споделя, че образованието до 16 година е наложително и Вътрешна македонска революционна организация желае да гласоподава този, който е покрил това обвързване. От ГЕРБ не приели и концепцията за наборната военна работа.

"По време на изборите за Велико национално заседание ще има референдум, с цел да кажат хората кои неща желаят. Образователен ценз, наборна военна работа и увеличение на пълномощията на президента - тези три точки ще влязат на референдум. Подписахме съглашение, че ще има подобен ", акцентира Сиди.

По думите на депутата обществото ни е разграничено и не може президент и министър председател да основават война сред "своите групи ".

"Не вършим нещо за Радев, не вършим нещо за ГЕРБ - би трябвало да мислим държавнически. Ако няма 160 гласа, това решение просто няма да мине. Една от грешките в предния план за Конституция беше, че бе комплициран остарелият текст за герба. Въпросът е желаеме ли служебно държавно управление или не. Не сме склонни да подкрепим концепцията на Движение за права и свободи за експертен кабинет ", изясни още Александър Сиди.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР