Искането за замразяване на войната, за което се споменава в

...
Искането за замразяване на войната, за което се споменава в
Коментари Харесай

Плоски като съдържание и много емоционални: Защо в Германия говорят за замразяване на войната в Украйна

И скането за " заледяване " на войната, за което се загатва в Германия, не наподобява премислено , написа в коментар за АРД Ребека Барт, представен от   Защото на първо време би трябвало да се отговори на няколко доста заплетени въпроса.

Никой не желае завършек на войната толкоз, колкото хората в самата Украйна. Но те схващат какъв брой комплицирана и рискова е обстановката - знаят добре, че към този миг към момента липсват основните предпоставки за заледяване на войната.

Западът води украинска политика без тактика, а това слага страната в доста мъчно състояние. Хората са изтощени, сътрудниците са нерешителни, складовете за муниции са празни, а съветските войски още веднъж минават в нахлуване. На този декор е разбираемо, че този или оня ще се изкуши от мисълта за преустановяване на кръвопролитията посредством заледяване на спора.

И двете страни не желаят договаряния

Всъщност обаче и за това към този момент две години няма никаква тактика. Едни споделят, че съветският президент Владимир Путин по някакъв метод би трябвало да бъде подбуден към договаряния, само че не изясняват по какъв начин тъкмо да стане това. А в действителност разковничето се крие таман в това " по някакъв метод ".

Защото край масата за договаряния би трябвало да седнат и двете страни в спора, а сега нито Украйна, нито Русия желаят да договарят. Путин неотдавна съобщи, че още не е постигнал военните си цели. Украйна пък няма интерес от заледяване на спора, тъй като естествено си задава въпроса: а по какъв начин ще се пазим от нови съветски набези?

Какво се предлага на Русия?

Този, който желае да замрази спора, би трябвало да отговори на следните въпроси: какво може да се предложи на Русия, с цел да я стимулира в компенсация най-малко да се контракти за преустановяване на огъня? Щом и Путин споделя, че сега е неуместно да се договаря, единствено тъй като на Украйна ѝ свършват боеприпасите?

Който желае да замрази спора, би трябвало да има и решение на казуса с бъдещата протекция на Украйна против нови офанзиви. Защото какво ще стане, в случай че Русия внезапно реши да наруши примирието и да обсипе украинските градове с дронове и ракети?

И още един въпрос към тези, които упорстват за договаряния: по какъв начин може да бъде спряно по-нататъшното придвижване на съветските войски? Да бъдат изпратени сини каски? Или пък в отговор на това нахлуване Украйна да бъде призната в НАТО и всяка последваща офанзива на Русия да докара задействането на член 5? Всичко това сигурно няма да се случи, предвижда Ребека Барт от АРД.

Да отговори точно на тези въпроси е задължен всеки, който съществено желае да замрази сегашната фронтова линия, надявайки се по този метод да постави завършек на избиването на хора. Тъкмо тези въпроси би трябвало да влязат в дневния ред на немския спор за Украйна.

Никой не знае какво ще се случва отсега нататък

Вместо това обаче политиците в Германия водят плоски като наличие, само че по тази причина пък доста прочувствени полемики за атомни бомби, сухопътни войски или за договаряния, които се плъзгат единствено по повърхността. Това демонстрира едно: в действителност никой не знае какво ще се случва отсега нататък в Украйна. А и в действителност водещите политици от другите партии към този момент са в предизборна акция.

Време е обаче да си сложим ръка на сърцето и да обмислим нещата до дъно. Политиката е длъжна най-сетне да формулира съответни цели и да изясни по какъв начин могат да бъдат реализирани - не просто " по някакъв метод ", а действително.

Всичко останало е губене на време, а Украйна към този момент няма време. Всичко останало са симулативни диспути, които просто отклоняват вниманието от същинските проблеми и въпроси, заключава Ребека Барт.

Този коментар показва персоналното мнение на създателя и може да не съответствува с позициите на Българската редакция на Дъждовни води и на Vesti.bg като цяло.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

* Вижте и това видео от архива ни:  

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР