Искането за съдебна реформа е клише, което се развява от

...
Искането за съдебна реформа е клише, което се развява от
Коментари Харесай

Иван Гешев: Искането за съдебна реформа е клише, което се развява от политическите сили

Искането за правосъдна промяна е факсимиле, което се развява от политическите партии. Това съобщи пред публицисти във Велико Търново основният прокурор Иван Гешев, съобщи сътрудник на  " Фокус “.

 

Той добави и, че съгласно него за политиците не са значими обществените и икономическите проблеми, а най-важно е да създадат нещо, което " и те не знаят какво е “, тъй като не са адвокати.

" Най-тъжното е, че в това Народно заседание няма адвокати “, разяснява още Гешев.

На въпрос по какъв начин ще работи с новия парламент, като огромна част от участниците в него желаят оставката му непрекъснато, той отговори, че неговото премахване няма да реши проблемите. Те могат да бъдат решени с съответни правосъдни промени.

" От две години дублирам, че това с рушенето на държавността, офанзивите против правосъдната власт, неналичието на взаимоотношение сред институциите, няма по какъв начин да постигнеш резултат в битката с престъпността, в случай че полицията теоретично води война с прокуратурата или съда с прокуратурата, или прокуратурата с Министерство на вътрешните работи. Това са взаимно скачени съдове, които, с цел да произведат резултатите, които чакат българските жители, а точно – правдивост, би трябвало да работят дружно “, добави Гешев.

Той посочи и, че предизвестява за проблемите, които през днешния ден се случват в страната от две години. Посочи и, че към момента няма отговор на разпратените писма до новите 240 народни представители, само че с тях приканва за незабавни законодателни промени, т.е. посредством законодателна и правна промяна да се решат действителните проблеми.

" От две години сме внесли оферти за законодателни промени, жестоко казано, да се лишават в интерес на страната моторни транспортни средства, ръководени от водачи, които са използвали алкохол и опиати. Внесохме оферти за промени Наказателно-процесуален кодекс, само че приказваме за сложна, действителна правна промяна, а не някой да смени различен, с цел да постави собствен човек и да си мисли, че по този метод ще обслужва някакво задкулисие и някакви ползи. Е няма по какъв начин това да стане “, сподели още основният прокурор.

Той предизвести и, че в случай че не се подхващат радикални и незабавни дейности, престъпността както на локално, по този начин и на национално равнище ще се усили фрапантно.

За офанзивите против него съобщи, че макар тях, ще продължи да пази българският народен интерес, тъй като това е най-важното за всички първи мъже в страната. Коментира и, че те са в резултат на работата, свършена от Българската прокуратура в последните две години.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР