Искането за отстраняването ми по инициатива на Бойко Рашков е

...
Искането за отстраняването ми по инициатива на Бойко Рашков е
Коментари Харесай

Гешев: МВР и МП ни атакуват, а престъпността расте

Искането за отстраняването ми по самодейност на Бойко Рашков е правно нищо, а в този момент настояването на министър Йорданова е просто нищо

"Изпълнителната власт в лицето на Министерство на вътрешните работи и Министерство на правораздаването се занимават да нападат прокуратурата, а в това време се възражда полицейският произвол и има взрив на престъпността на равнища от 2006 година. "

Това съобщи основният прокурор Иван Гешев преди днешното съвещание на Висшия правосъден съвет, което ще разисква настояването за предварителното му освобождение, съобщи кореспондент на БГНЕС.

"Ще кажа, че това не е сериозният въпрос. Затруднен съм, тъй като не знам по какъв начин да разясня настояването за отзоваване на основния прокурор в една страна членка на Европейски Съюз ", сподели основният прокурор.

"Искането за отстраняването ми по самодейност на Бойко Рашков е правно нищо, а в този момент настояването на министър Йорданова е просто нищо. Прочетох го един път, почтено казано съм усложнен да го схвана. Това е машинален общ брой сред погрешни субективни оценки, манипулативни политически изказвания и нормално цитиране на правила. Щеше да е смешно, в случай че не беше тъжно ", разяснява още Гешев.

"Лош знак е за българската държавност и за това, че се оправдават терзанията на българската прокуратура изразени пред европейските ни сътрудници. Вървим към проблеми, които мислихме за забравени преди приемането ни в Европейски Съюз. Възраждат се полицейският произвол, а цената ще заплащат българските жители ", сподели още той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР