Искането, с информацията да разполагат и останалите институции в кризисния

...
Искането, с информацията да разполагат и останалите институции в кризисния
Коментари Харесай

Областният управител иска достъп до системата за наблюдение на снегорините в Бургаско


Искането, с информацията да разполагат и останалите институции в спешния щаб, е с оглед по-добрата съгласуваност, бързото взимане на решения и обезпечаване на съответни дейности по време на бедствени обстановки. Освен, че техниката ще може да бъде насочвана и съсредоточена към най-проблемните сектори в района, от информацията чрез медиите ще могат да се възползват и жителите. По този метод ще се обезпечи нужната гласност за броя на почистващите машини и местата, на които работят във всеки един миг. От регионалния спешен щаб са безапелационни, че мярката ще усъвършенства работата на институциите и ще ускори контрола върху почистващите компании.

От позицията на човек прекарал няколко бедствия на терен, регионалният шеф Вълчо Чолаков предложи при всяка обстановка, налагаща привикване на Щаб, част от същия да бъде разпределян по места. Това е значимо, с цел да бъдат взимани решения на база на протичащото се в съответния миг, без ненужно закъснение и предаване на данни от човек на човек.

" На терен се работи най-добре, печели се време, вижда се действителната конюнктура, може да се работи неотложно. Щабът има доста огромно значение за преодоляване на рецесии, само че позициониран на едно място не може да обхване всичко протичащо се. Решенията не би трябвало да се взимат от една постройка, институциите би трябвало да са на мястото на бедствието, там където хората имат потребност от нас. Разчитам да получим достъп и до системата за наблюдаване на снегорините, в последна сметка те са главната и най-важна техника. Ако предложенията ми се възприемат, считам че бихме били доста по-ефективни. "- разяснява Вълчо Чолаков.

По време на срещата се разискаха и други оферти, които съгласно представителите на способените институции биха подобрили работата им в спешни обстановки. Сред тях е създаване на явен логаритъм за деяние при разнообразни бедствени обстановки, с съответни стъпки и задължения на всяка от институциите участващи в работата на щаба.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР