Искането на земеделците е за подпомагане с финансова помощ от

...
Искането на земеделците е за подпомагане с финансова помощ от
Коментари Харесай

Транспортният министър: Държавата търси как да реши проблема с фермерите

Искането на земеделците е за подкрепяне с финансова помощ от страната, само че всяко едно такова дейности би трябвало да има рамки, и то законосъобразно. Води се разговор и мисля, че има решение, което е препоръчано на сектора. Въпрос на време е през днешния ден дали то ще бъде признато от браншна, и дали ще има единодушие за тип подкрепяне към този отрасъл “. Това разяснява пред БТВ транспортният министър Георги Гвоздейков.
Прочетете още
„ Имаме подготвеност мобилните екипи да излязат на терен и да си свършат работата “, уточни той.
 
" Политическата конюнктура в България зависи и от геополитическата конюнктура. Знаете какво се случва към нас и в международен мащаб. Темата е нажежена. Очевидно страната търси вид за решение на казуса и прави такова предложение. Правителството - министър председателят и Министерството на земеделието вършат това, което ще бъде от изгода за страната и в помощ на фермерите. Как се режисира този развой - не бих желаех да разясня ", съобщи министър Гвоздейков.
 
На въпрос къде е по-силно въздействието на на ръководителя на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски - в държавното управление, или измежду фермерите, транспортният министър отговори, че няма визия.

Медицинските хеликоптери

По тематиката за медицинския хеликоптер той уточни, че такива дела би трябвало да сплотяват, а не да разделят обществото.

„ Как никой не видя, че България най-сетне направи стъпки за спасяването на човешки животи? Как никой не видя, че ние започваме към този момент с упорити и мощни крачки да вървим към Европа и да изравняваме стандарта с тях? Как никой не видях, че България закупува осем хеликоптера, с цел да построи системата за незабавна помощ? “, попита той в част от поредност от въпроси, които сложи.
 
„ Ние притежаваме най-модерната техника, която има авиацията сега “, добави още той.

Транспортният министър разяснява, че всеки един хеликоптер може да има лебедка, само че не е било належащо. А с цел да я използваш, би трябвало да има утвърдени процедури.

" Три от общо осемте поръчани хеликоптера ще имат такова съоръжение. При неприятно време с едно натискане на копчето той може да кацне самичък ", съобщи Гвоздейков.
 
" Към момента към този момент има шест лиценцизирани болнични летища. Повечето от тях са в София. Процедурите се движат, екипът е на квалифициран, водачите са на разположение ", уточни още той.

Модернизирането на железниците

" Модернизираме железниците с вагони, които са в извънредно положително техническо положение. В техниката няма " втора ръка ", има " положително равнище на поддръжка ", изясни министърът за употребяваните вагони, които ще получим от Германия.
 
" Имаше по какъв начин да купим нови вагони, само че трябваше да чакаме три-четири години. Модернизацията на вагоните, които ще получим, е правена през 2014 година Отговарят на всички европейски стандарти - отворено пространство, без купета, вагон-ресторант, място за инвалиди, място за колела, съвременни тоалетни, място за зареждане на телефони и лаптоми, климатизация. Това ще оправдае упованието на хората. Инвестицията е в размер до 70 вагона. Това е особено направена за нас оферта, ще кажем цената ѝ, когато приключат процедурите по нея. Сделката е извънредно преференциална. Вагоните ще могат да развиват до 200 км/час, само че ние нямаме тази инфраструкура ", изясни Георги Гвоздейков.

Полигоните

Гвоздейков разяснява и концепцията полигоните да станат наложителна част от кормуването, като напомни, че това е законодателно решение, само че изрази мнение, че би било добре да се изградят даже и да нямат наложителен темперамент. Идеята е да има уреди, на които бъдещите водачи да се учат на безвредно шофиране.

Пленените моряци

Транспортният министър разкри, че пленените български моряци са напът да се върнат вкъщи. Хората от борда на " Галакси лийдър " са към този момент настанени в хотел и скоро ще се приберат в България.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР