Искането на президента на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп -

...
Искането на президента на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп -
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Искам разследване на ФБР

Искането на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила да се проверява дали сътрудници на ФБР са проникнали в акцията му идва след обвинявания, които той насочва от няколко дни, без да има съответни доказателства в тяхна поддръжка, написа френският в. "Монд ".

Това може да е тактика за похищение на вниманието, отбелязва изданието, акцентирайки, че голям брой конгресмени от Демократическата партия на Съединени американски щати упрекват Белия дом и Републиканската партия, че в действителност се пробват да дестабилизират специфичния прокурор Робърт Мълър, който проверява дали е имало скрит план сред Москва и предизборния щаб на Тръмп по време на предизборната акция през 2016 година. Адам Шиф, член на комисията по разузнаване на Камарата на представителите, оцени изказванията за разузнавач в предизборния щаб на Тръмп като неуместни.

Нареждайки ново следствие, президентът на Съединени американски щати надвиши нормалната си тактичност, при която приказва за злоупотреби и политическа преднамереност измежду проверяващите го и мина към оказване на пряк напън върху правораздаването, отбелязва в. "Ню Йорк таймс ". Това е изключителна стъпка, която предходни президенти са се колебаели да подхващат.

Правни специалисти обявиха, че сходна президентска интервенция може да докара до конфликт сред настоящия президент и неговото Министерство на правораздаването, сходно на случилото се с президента Ричард Никсън по време на абсурда "Уотъргейт " през 1974 година Тогава редица високопоставени чиновници подават оставки, вместо да изпълнят заповедта на президента да уволнят специфичен прокурор, който го проверява.

Под натиска на Тръмп министерството на правораздаването изиска през вчерашния ден от основния си контрольор да реши дали следствието на връзки сред Русия и предизборната акция на настоящия президент е било опетнено от политически претекстове. Това е забележителна стъпка, за която чиновниците на министерството се надяват да предотврати по-голям конфликт сред президента и ФБР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР