Искането на президента на САЩ Доналд Тръмп да се организира

...
Искането на президента на САЩ Доналд Тръмп да се организира
Коментари Харесай

Военният парад на Тръмп може да струва $10-$30 млн.

Искането на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да се провежда боен церемониал във Вашингтон ще коства на американските данъкоплатци до 30 милиона $. Това разкри шефът на Службата за ръководство и бюджет към Белия дом Мик Мълвейни, представен от " Ройтерс ".

Мълвейни разкри детайлности за бюджетния проект на администрацията за фискалната 2019 година

Според предварителните калкулации парадът ще коства сред 10 и 30 милиона $, като ще зависи от продължителността му.

Очевидно е, че едночасов церемониал е друго нещо от 5-часов церемониал във връзка с разноските, изясни той по време на чуване пред Конгреса.

По-рано медии разпространиха информация, че на Тръмп му е хрумнала концепцията да покаже американската военна мощност след визитата си във Франция през 2017 година, когато той и френският президент Еманюел Макрон следиха парада в Париж.

Тръмп наредил на военното министерство да изследва опциите за организирането на сходен церемониал и в Съединени американски щати.

Военният министър на Съединени американски щати Джим Матис съобщи предходната седмица, че той има вяра, че Тръмп желае парадът да се организира във Вашингтон, само че позволява и вероятността да се организира на друго място.

Критици осмяха концепцията за организирането на церемониал в миг, когато Пентагонът среща проблеми с покриване на разноските за образование, поддръжка и военнослужещи.

Демократът в Камарата на представителите Барбара Лий попита Мълвейни в Комисията по бюджет по отношение на разноските за организирането на церемониал.

" Нали знаете, че парадът е доста сходно на тези, които се организират в властнически страни като Северна Корея ", сподели тя.

Всъщност преди ние сме провеждали доста военни паради в тази страна. Мисля, че имахме един през 90-те години, отговори Мълвейни. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР