Искането на ГЕРБ-СДС ПП-ДБ да представи състав на кабинет до

...
Искането на ГЕРБ-СДС ПП-ДБ да представи състав на кабинет до
Коментари Харесай

Цветанов: Партиите се блокират взаимно, обществото ще плати цената

Искането на ГЕРБ-СДС ПП-ДБ да показа състав на кабинет до 1 май е безсмислено. Няма по какъв начин преди да е връчен първият изследователски мандат и да забележим дали ще бъде изпълнен, първата мощ да слага условия на втората. Не виждаме наличие в диалозите им. Това съобщи някогашният министър на вътрешните работи и водач на " Републиканци за България " Цветан Цветанов в студиото на " Денят ON AIR ".

 

По думите му 6 месеца ще бъдат изцяло задоволителни двете обединения да изпълнят законодателния пакет по отношение на ПВУ и да одобряват бюджет.

" При такава политическа борба и недоумение от полиците за отговорността, която носят, обществото ще заплати цената. Никой не приказва всъщност - какво ще се случи с ПВУ, тъй като от 4 милиарда за предходната година получихме 2,5 милиарда Обявяват ги като заслуга на служебния кабинет, само че това не е по този начин ", посочи той.


Според госта, в случай че президентът форсира връчването на мандатите, само че не даде опция за толеранс, то " отиваме на избори ".

 

" Ако имаме предварителни парламентарни избори преди локалните, това значи, че и дребният престиж на локалната власт ще бъде прахосан и изгубен. В случай, че от една акция се влезе незабавно в локалните избори, ще стане злополука ", счита някогашният вътрешен министър. Той предвижда, че даже и след евентуалните последващи избори няма да бъде открит излаз от политическата рецесия, от което ще изгубят всички политически партии.

 

Цветанов е на мнение, че все още обединенията в Народно събрание взаимно са се блокирали и би трябвало да създадат компромис.


" По-разумно е политическите водачи да останат в Народното събрание, тъй като групите им не са задоволителни да поддържат държавно управление и да могат да образуват стабилно болшинство ", акцентира той пред Bulgaria ON AIR.

 

Цветанов беше безапелационен, че " локалните избори ще са гръбнакът на стабилността ". Той подчертава върху това, че би трябвало да има нови парламентарни избори, само че след локалния избор, защото ЦИК няма да се оправи с организацията.

 

Лидерът на " Републиканци за България " счита, че правосъдната промяна " по метода, по който я възприема всяка една от партиите, няма да се случи ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР