Искането на България за удължаване на срока за оценка на

...
Искането на България за удължаване на срока за оценка на
Коментари Харесай

ЕК обмисля дали да удължи трети път срока за оценка на българския план за възстановяване

Искането на България за удължение на периода за оценка на нейния проект за възобновяване и развиване с още един месец е получено в Европейската комисия, а отговор ще бъде даден скоро. Това заяви БНР, базирайки се на източник от Комисията.

От там са припомнили, че проектът е импортиран на 15 октомври, като пролонгация е правена два пъти. Втората пролонгация изтича през днешния ден. От Европейска комисия отхвърлят да дадат предварителна оценка по корекциите на проекта на този стадий и единствено прибавят, че са решени да работят допустимо най-бързо и ще останат в разговор с българските управляващи.

Преди към 10 дни министър председателят Кирил Петков разгласи пред Народното събрание, че в Комисията е изпратен нов вид на проекта и посочи, че в него са ревизирани секторни политики в енергетиката поради зависимости, свързани с доставките на газ и напрежението сред Русия и Украйна.

В началото на декември вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов заяви, че Комисията има 43 забележки по документа, две от които съществени. Той разясни, че те са свързани с енергетиката и върховенството на закона.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР