Искане на оставка и закриване на комисия бяха сред темите

...
Искане на оставка и закриване на комисия бяха сред темите
Коментари Харесай

Скандали в парламента, искат закриване на комисията за досиетата

Искане на оставка и закриване на комисия бяха измежду тематиките в късия работен ден на депутатите.

Движение за права и свободи изиска оставката на Красимир Велчев като ръководител на Комисията по вероизповеданията и правата на индивида. От Българска социалистическа партия още веднъж оферират анулация на настоящия Закон за досиетата и закриване на Комисията.

Точно тази комисия не може да бъде управлявана от човек, който загърбва човешките полезности

и слага под риск единството на нацията, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който даде специфична конференция по тематиката.

Той съобщи, че ГЕРБ има късмет да потвърди, че фактически споделя европейските полезности. В противоположен случай маските падат и се демонстрира същинското лице на ГЕРБ, сподели още ръководителят на Движение за права и свободи.

"Излъчен съм от ПГ на ГЕРБ за ръководител на Комисията по вероизповеданията и правата на индивида и единствено те могат да дадат оценки и да решат дали да остана или да се отдръпва ". Това съобщи Красимир Велчев ръководител на Комисията по вероизповеданията и правата на индивида и народен представител на ГЕРБ.

Не съм от през вчерашния ден тук, с цел да оборвам изказвания дали съм ксенофоб или не съм,

уточни Красимир Велчев.

„ Вече втора година съм ръководител на Комисията по вероизповеданията и правата на индивида. Това приказва за доверието, което са ми дали своят вот сътрудниците ми от ГЕРБ “, уточни още Велчев.

За финален път такова искане за закриване на комисията по досиетата бе направено на 28 януари 2016 година.

Проектът на Левицата за нов Закон за досиетата е импортиран в сряда в парламентарното деловодство. С него от Българска социалистическа партия оферират основаването на Институт за национална памет. В този нов Институт ще бъдат прибрани архивите. Предвидено е да не се оповестяват инспекции, които биха увредили ползите на България в интернационалните връзки, гласи планът за закриване на Комисията за досиета.

Проектът е импортиран в миг, когато стана ясно, че депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров ще бъде номиниран от парламентарната група на партията си за ръководител на Комисията по досиетата. „ Няма да разясня тази тематика до сряда, когато е крайният период за внасяне на кандидатурите”, сподели Тодоров.

Според Българска социалистическа партия работата й е изчерпана, а също така служи за изборно вадене на досиета против разнообразни хора.

Като че ли този път решението на Българска социалистическа партия няма да срещне чак толкоз ярка опозиция в средите на ръководещите, съобщи NOVA. От ГЕРБ обявиха, че в този момент не е моментът за закриване на комисията, тъй като към момента има доста работа за извършване. На идващ стадий може би ще би трябвало да се преформатира.

Предложението за закриване на Комисията по досиетата е несериозно, тя е в интернационална мрежа със сходни комисии в Европейски Съюз. Това съобщи пред публицисти ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„ Смятам, че това е несериозно, тъй като и все още Комисията по досиетата е в интернационалната мрежа със сходни комисии в страните от Европейски Съюз, по-специално от Източна Европа “, сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

„ Знам, че ще има мероприятие, което ще бъде извършено в края на ноември в Румъния. Догодина България би трябвало да бъде хазаин на подобен интернационален конгрес. Предложението за закриване на комисията е повече спекулативно, в сравнение с действително. Убеден съм, че Комисията по досиетата има своето бъдеще “, съобщи Цветан Цветанов.

„ В един интервал би трябвало да премине към някаква друга форма,

само че към момента има доста работа, която би трябвало да бъде свършена. С решение на 43-тия парламент в някои от случаите се разшириха опциите да се ревизират повече лица. Това значи, че има повече работа. Тази взаимозависимост би трябвало да отпадне, а това може да стане единствено когато има бистрота и меродавност на обстоятелствата и данните, които могат да бъдат обявявани “, сподели още Цветанов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР