Искане да се даде разрешение за продължаване на наказателното производство

...
Искане да се даде разрешение за продължаване на наказателното производство
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе искане за сваляне на имунитета на Димитър Аврамов в Народното събрание

Искане да се даде позволение за продължение на наказателното произвеждане против народния представител Димитър Аврамов (ПГ на ДПС) е импортирано от основния прокурор в Народното събрание.

Това заяви ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов в пленарна зала.

В известие на пресцентъра на държавното обвиняване се напомня, че на 17 октомври т.г. Софийски градски съд е спрял наказателното произвеждане против народния представител заради придобиване на депутатски имунитет.

Аврамов е обвиняем за търговия с въздействие.

Продължаването на наказателното гонене против народния представител е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при документално единодушие на Димитър Аврамов, показват още от Прокуратурата.

Депутатът към този момент е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение от общ темперамент.

Съдебното дело се води за това, че той и двама негови помагачи в интервала от 6 юли 2012 година до 17 юли 2012 година, в Бяла Слатина, Плевен, Монтана и в местността „ Тировец” в землището на гр. Монтана, при изискванията на продължавано закононарушение с пет действия, изискал от български предприемач сумата от 220 000 лв. и право на прилагане на аграрни земи (и приел сумата от 100 000 лева), с цел да упражни незаконно въздействие над длъжностни лица - шефа на Областна дирекция „ Земеделие “ в гр. Монтана и началника на РУП-МВР в гр. Монтана.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР