Исканата от новата власт оставка на главния прокурор Иван Гешев

...
Исканата от новата власт оставка на главния прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Йорданова няма да говори с Кьовеши за оставката на Гешев

Исканата от новата власт оставка на основния прокурор Иван Гешев няма да бъде предмет на диалог сред правосъдния министър Надежда Йорданова и европейския основен прокурор Лаура Кьовеши .

Това сподели главата на правосъдното ведомство, която взе присъединяване в годишната среща сред страна и бизнес, провела се в София Тех Парк. Лаура Кьовеши идва в София в сряда по покана на министър-председателя Кирил Петков, а с Йорданова ще се срещне в четвъртък.
 Иван Гешев за отстраняването си: От
Иван Гешев за отстраняването си: От " правно нищо " до " просто нищо "

Не може да повярва, че това се случва в 21 век в страна членка и на фона на война

" Въпросът за търсене на отговорност от основния прокурор е отвън компетенциите на европейската прокуратура , в случай че няма закононарушения с европейски средства. Но аз не бих спекулирала по никакъв метод на тази тематика ", разяснява министърът на правораздаването.

Няколко ще са точките, които Йорданова и Кьовеши ще обиден по време на срещата си . На първо място това са промени в Закона за правосъдната власт, които целят да подсигуряват по-ефективна работа на делегираните в европейската прокуратура прокурори от страната ни. Друг акцент ще са промени в Наказателния кодекс, по силата на които да се усилят наказванията за злоупотреби с европари. Готвили се и промени, позволяващи по-лесно сезиране на европейската прокуратура.
 Йорданова с почитание ще чете процедурните правила на Висш съдебен съвет за Гешев
Йорданова с почитание ще чете процедурните правила на Висш съдебен съвет за Гешев

Изказа подозрение, че посредством тях могат да се опитат да заобиколят процедурата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР