Искаме ясен отговор защо 50-те млн. лв. за заплати на

...
Искаме ясен отговор защо 50-те млн. лв. за заплати на
Коментари Харесай

БСП пита: Защо 50-те млн. лв. за заплати на медиците са намалени на 6 млн. лв.

Искаме явен отговор за какво 50-те млн. лева за заплати на медиците са понижени на 6 млн. лева Това попита националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " проф. Георги Михайлов по време на брифинг в Народното събрание по отношение на проблемите на медицинските експерти, съобщи " Фокус ".
" Всички знаем, че към този момент 6 месеца българското общество е очевидец на справедливите митинги на експертите по здравни грижи, които се издигнаха с няколко съществени техни обективни претенции ", сподели той и напомни техните претенции, свързани с достойното възнаграждение, опцията за кариерно израстване.
" Ставаме очевидци на два обстоятелството, които си опонират крещящо. С разпореждане на Министерски съвет от 10 април тази година Министерски съвет отпуска 50 млн. лева ориентирани към увеличение на заплатите на медицинските експерти в системата ", сподели той.
По думите му малко по-късно с разпореждане 111 и в параграф 2, цифрата 50 млн. лева се заменя с 6 млн. лева
" Още повече, че думите има 50 млн. лева в системата бяха употребявани като причини от ръководещите до предишния месец септември. Ние желаеме явен отговор от министъра на опазването на здравето, в случай че всичко това е истина - какви са аргументите за това.
От Министерски съвет какво е неговото отношение към фактически големия и сериозен проблем, който довежда до внезапното приключване на фрагменти от страната и решаването на казуса със заплащането на медицинските фрагменти.
Българска социалистическа партия неведнъж е предложила основаването на междупартийна комисия за решаването на тежките проблеми в българското опазване на здравето. Ние считаме, че опазването на здравето е надпартийна идея . До момента нямаме отговор на нашето предложение ", сподели още проф. Михайлов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР