Искаме вярно и честно отразяване на вота на българските граждани.

...
Искаме вярно и честно отразяване на вота на българските граждани.
Коментари Харесай

Нинова в Хасково: Всички партии трябва да имат наблюдатели в Информационно обслужване

 izbori_2023_v1_014

" Искаме правилно и почтено отразяване на вота на българските жители. За да се опровергаят всички клюки за допустима замяна на вота, настояваме всички партии, които вземат участие в изборите, както и интернационалните организации, които са тук, да имат собствен представител в " Информационно обслужване ". В СИК, РИК и ЦИК има опция за цивилен надзор. Само в " Информационно обслужване " няма бистрота и надзор. Изпращаме писмо до всички партии да се ангажират по този въпрос и всички да поставим старания да подсигуряваме почтени избори, по този начин както народът е решил ", съобщи Нинова в Хасково.

 

Ето какво още се споделя в писмото:

ДО
Г-Н/Г-ЖО

​ УВАЖАЕМИ Г-Н/Г-ЖО,

​С актуалното писмо, ви приканвам да поставим нужните старания и да подсигуряваме честността на изборите за 49-oто Народно заседание на 2 април. Опасенията ни са свързани с неналичието на бистрота в работата на „ Информационно обслужване ”.
„ Информационно обслужване ” е единственият орган, който не предстои на либерален надзор – цивилен или институционален, и в който не са показани политическите партии, участващи в изборите. Това поражда съмнение към изборния развой!
Във връзка с гореизложеното, „ Българска социалистическа партия за България ” ще изиска публично да бъде обезпечено наличие на наблюдаващи в „ Информационно обслужване ”, излъчени от политическите партии и обединения, при обработката на данните от гласуването. Осигуряването на почтени и транспарантни избори е в полза на всички политически сили и жители. Затова Ви приканвам и вие и представляваната от Вас политическа мощ да изиска публично обезпечаване на наличие на наблюдаващи в „ Информационно обслужване ”.

КОРНЕЛИЯ НИНОВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА Българска социалистическа партия

 



Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР