Искаме възход на БСП, на лявото и на България“.Това заяви

...
Искаме възход на БСП, на лявото и на България“.Това заяви
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Искаме възход на БСП, на лявото и на България. За това ще работим

„ Искаме напредък на Българска социалистическа партия, на лявото и на България “.

Това съобщи ръководителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов в ефира на Евроком.

 

По думите му и за това новото управление е поело път на разговор и на съзидание, не на войни и на разцепление. Той акцентира, че с тази цел ще бъде подписан през днешния ден документ в Стара Загора сред левите партии, остарели и нови сътрудници за Българска социалистическа партия. „ Единен ляв фронт е витално нужен на страната ни “, сподели още социалистът. Той акцентира, че една от аргументите да няма постоянен кабинет 3 години е неналичието на мощна партия в ляво, която да сплоти към себе си всички обединения в спектъра.

 

„ Благодаря на водачите на всички тези партии с които се срещнахме, че одобриха протегнатата ръка “, съобщи Гуцанов.


Той акцентира, че е било извънредно време да бъде комплициран завършек на войните както с доста сътрудници, по този начин и с президента, които са били водени в последните години, тъй като е видно, че не са донесли нищо положително. „ Всеки е взел своите уроци. Имаме и разминавания, само че разнообразието е значимо и скъпо, тъй като дава други плодове и благоприятни условия. Важна е общата ни ценностна система и идеология “, сподели още той. По думите му точно на това ще стъпят всички леви обединения, с цел да се качат в събота дружно на Бузлуджа и да слагат едно ново начало, дружно.
На въпрос за паметника над Бузлуджа, Гуцанов акцентира, че той не е знак единствено на лявото пространство, а монумент от международно значение. „ Да се остави такава архитектурна полезност да се разрушава е също като разрухата на държавността. Не може да имаш толкоз скъпо нещо и да си го изоставил “, безапелационен бе социалистът. Той изрази вяра обединени левите партии да съумеят да го спасят.


На въпрос за третия мандат, Гуцанов изясни, че при който и да отиде той би трябвало да бъдат извършени диалози първо с всички политически партии, със синдикати и цивилен организации, партии отвън Народното събрание. Той акцентира, че изключителни обстановки сходна на сегашната са имали поради законодателите от Великото национално заседание при съставянето на Конституцията, когато са дали опцията за трети мандат, който се връчва на парламентарна група.

 

„ Не може изборната интензивност да е 35%, да сме на прага на 7-ми избори за 3 години и да не си даваме сметка, че има проблем и да не се държим държавнически. Ако няма благоприятни условия за разговор и схващане на обстановката няма да има друга опция с изключение на да отидем на избори. Оптимист съм, че ще надделее разсъдъкът “, разяснява ръководителят на ПГ на левицата.


Гуцанов бе безапелационен, че Народното събрание не би трябвало да излиза във почивка и за това групите на Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ в Народното събрание са подписали предложение Народното събрание да не излиза месец август във почивка, както е по устав. „ За нас е значимо първо да бъдат признати закони, които са значими за хората и тогава в случай че те се одобряват, към този момент да се намерения последната част на август да се излезе отпуска “, съобщи той и уточни като такива препоръчаните от Българска социалистическа партия законопроекти - възбраната за продажба на божествен газ на физически лица, да се вземе решение какво да се прави с оборудването на " Белене ", което е купено от всеки един от нас и законът за доброволчеството.


Гуцанов попита какво още би трябвало да стане, с цел да се разбере вредата от райския газ и той да бъде неразрешен. Той съобщи, че всеки от нас употребява ток, само че замисляме ли се от къде идва той и на каква цена го плащаме.
Социалистът акцентира, че са нужни едвам 5 млн. евро за довеждане докрай на „ Белене “ и цената на тока за всички семейства и за стопанската система ни ще е друга. Той акцентира, че цената на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „ Козлодуй “ ще бъде 30 милиарда $, което в пъти надвишава тази на довършването на АЕЦ „ Белене “. „ Защо парогенераторите, които са били планувани за „ Белене “ би трябвало да ги подарим на Украйна, а не ги използваме в 6-ти блок на АЕЦ „ Козлодуй “. Не може да не се реагира на ставащото там. Трябва да стане повреда в 6-ти блок ли? “, попита социалистът. По думите му да събираме капачки за кувьози и да даваме милиарди за Украйна, а да не можем да оправим личната си енергетика, откакто към този момент сме си купили оборудването за нова централа е безумство.
По мотив на третия законопроект, импортиран от Българска социалистическа партия Гуцанов акцентира, че едвам след случилите се в последните седмици нещастия е осъзната потребността от подобен закон за доброволчеството и левицата е получила поддръжка на председателски съвет.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР