Искаме университетът да показва култура, да излъчва култура. Ковид-ът малко

...
Искаме университетът да показва култура, да излъчва култура. Ковид-ът малко
Коментари Харесай

Ректорът на УНСС: Искаме Студентски град да бъде културен център

" Искаме университетът да демонстрира просвета, да излъчва просвета. Ковид-ът малко ни попречи в тази посока. Имахме театрални постановки, кино постановки. /.../ Идеята ни е университетът да стане културен център в Студентски град. Там липсват сходни неща. /.../ Има поредност от събития в нашия университет. Искаме и целият Студентски град да бъде един подобен културен център, а освен да бъде прочут с нощните заведения. "

Това съобщи за БНР проф. доктор Димитър Димитров, който е ректор на Университета за национално и международно стопанство (УНСС), където се организира Седмицата на книгата. Ректорът акцентира, че събитието се прави за 3-ти път, като към него има сериозен интерес.

" Предоставяме щандовете гратис. Предвидени са доста представяния на книги. Ще се показват освен университетски издания, само че и художествена литература ", уточни проф. доктор Димитров.

Той разяснява и кандидат-студентската акция, която съгласно него тече обикновено.

" Връзката приблизително обучение - университет - довеждане докрай - бизнес мисля, че върви добре ", добави още проф. доктор Димитров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР