Искаме този въпрос да остане в дневния ред на Съвета

...
Искаме този въпрос да остане в дневния ред на Съвета
Коментари Харесай

България и Румъния в сухопътен Шенген до края на 2024 г., иска Ун...

Искаме този въпрос да остане в дневния ред на Съвета на Европейски Съюз, добави той, без да прецизира по кое време може да се чака гласоподаване. Няма причина решението да се отсрочва, стремим се да реализираме някакво решение, добави той пред кореспондента на Българска телеграфна агенция Николай Желязков.

На конференция в Будапеща Ретвари прикани страните от Европейски Съюз да изпратят спомагателни сили по външните граници на България и Гърция. Не можем да оставим България и Гърция сами, би трябвало да обсъдим допустимо най-скоро по какъв начин да им помогнем, настоя той.

 

Мигрантите, които идват по южните граници на Европейски Съюз, не се стремят да съблюдават законите, постоянно атакуват граничарите. Те не почитат Европейски Съюз, не сътрудничат с управляващите, добави той.

 

Ретвари уточни, че е належащо Европейски Съюз да увеличи защитата по всички външни граници. По неговите думи, в противоположен случай ще се наложи възобновяване на вътрешните европейски граници, а това ще навреди на вътрешния пазар. 

 

Унгария пое ротационното председателство на Европейския съюз от 1 юли. Централноевропейската страна играе ролята на съществена съпротива на политиката на Брюксел по голям брой значими за общността въпроси.

 

Унгарското председателство има намерение да концентрира своите старания върху три съществени целта: справяне с демографските провокации, конкурентоспособност и разширение на Европейски Съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР