Искаме по-тежка присъда за Кристиян Николов, за да се създаде

...
Искаме по-тежка присъда за Кристиян Николов, за да се създаде
Коментари Харесай

Дъщерята на Милен Цветков съчувствала на обвиняемия Кристиян, разкри адвокатът й

Искаме по-тежка присъда за Кристиян Николов, с цел да се сътвори казус. Това сподели юрист Надежда Ковачева, която съставлява дъщерята на починалия в злополука публицист Милен Цветков.

Тя изясни, че прокуратурата е повдигнала най-тежкото обвиняване за такова закононарушение, което се санкционира с от 15 до 20 години затвор. „ Към момента присъдата на първоинстанционния съд е по-възможно най-лекия състав за причиняване на гибел по несъобразителност, където се планува от 5 до 15 години. Ние поддържаме под междинния размер от 10 до 20 години ”, сподели Ковачева.

Адвокатът разкри още, че дъщерята на Милен Цветков - Калина, се възвръща мъчно от случилото се. „ Тя даже състрадаваше на подсъдимия Кристиан Николов. Тревожеше се, че той е в абстинентно положение в ареста ”, показа защитнкът. Адвокат на околните на Цветков Менко Менков съобщи в ефира на Нова телевизия, че съгласно него изрично ще се стигне до трета инстанция. „ Първоинстанционният правосъден състав е наложил наказване над междинния размер. Присъдата е забележителна по мярка с оглед квалификацията. Ако по-горните инстанции одобряват тезата на държавното и частното обвиняване и преценяват, че става въпрос за възможен предумисъл, тогава претендираме действие, при което законът планува в единия случай от 10 до 20 години затвор, в другия – от 15 до 20 или пожизнен затвор ”, изясни Менков.

Припомняме, че тежката злополука, при която почина журналистът Милен Цветков, стана преди две години навръх Великден. Тогава Кристиан Николов опустоши колата на Цветков, до момента в който той е бил спрял на червен светофар.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР