Искаме от държавата 80% от работната заплата на служителите да

...
Искаме от държавата 80% от работната заплата на служителите да
Коментари Харесай

Собствениците на заведения: Държавата да плати 80% от заплатите на служителите ни

Искаме от страната 80% от работната заплата на чиновниците да бъде преведена непосредствено на тях . Няма потребност да минава през компаниите. Това разгласи ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов, съобщи БГНЕС.
В един от известните столични клубове, с цел да обсъдят какво да е бъдещето на чиновниците в нощните заведения, откакто те бяха затворени със заповед на Столичната община поради разпространяването на ковид.
 Алибегов: До 7 дни 120 000 заети в нощните заведения остават без работа (СНИМКИ) Алибегов: До 7 дни 120 000 заети в нощните заведения остават без работа (СНИМКИ)
Ако останат затворени единствено нощните заведения, тъй като и това не е ясно, най-вероятно ще се стигне до затварянето на всички заведения, 12...

" Няма да имаме стопански претенции на този стадий ", акцентира той.
" Говорим за 80% върху трудовото заплащане, което са получавали съответните лични състави и личните състави на обслужващите компании в заведенията, това са охрани, диджеи, музиканти, които все още на затварянето остават без работа. Ако индивидът е получавал по трудов контракт 1000 лева, 80% от тях желаеме страната да преведе в персоналната сметка на чиновниците ", изясни ръководителят на Сдружение на заведенията в България Емил Коларов.
Алибегов добави, че и в случай че не бъдат отворени на 8 ноември, ще предявят своите стопански претенции като бизнес.
 Ричард Алибегов за заведенията и нощните заведения: Няма да издържим цялостно затваряне Ричард Алибегов за заведенията и нощните заведения: Няма да издържим цялостно затваряне
Когато ще оставяме 150 000 - 160 000 души без работа, би трябвало да сме безусловно сигурни какъв ще е здравният аспект. В Европа за три седм...
" Няма по какъв начин единственият бизнес в страната, който да е затворен, да бъде нашият. На този стадий одобряваме, че тези 14 дни са значими за лекарите и страната, одобряваме го това. Нека бъдат обезщетени чиновниците и никой различен, само че след 8-ми ще представим други претенции ", съобщи той и изрази подозрение, че тогава ще бъдат отворени нощните заведения и добави, че няма да бъде сюрпризиран, в случай че до тогава бъдат затворени и останалите заведения.
Алибегов сподели още, че е неуместно заведенията да се отварят в избрани дни и упорства да бъде посочена датата, в която ще бъдат отворени за непрекъснато.
", разяснява той и добави, че чиновниците нямат избор, защото повече от тях са си взели компенсации, отпуски и нямат източник на приходи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР