Искаме оставката на управителя на НЗОК проф. Петко Салчев поради

...
Искаме оставката на управителя на НЗОК проф. Петко Салчев поради
Коментари Харесай

Експерти: Има начин директно да бъде изплатен бюджетът към зъботехниците

Искаме оставката на шефа на НЗОК проф. Петко Салчев заради несъблюдение на закона за бюджета за предходната година, прехвърлянето на отговорността сред институциите, погрешни изказвания към фактическото положение на проблема. Има метод непосредствено да бъде изплатен бюджетът към зъботехниците.

Този бюджет е целеви и не може да бъде усвоен през рамковия контракт. Това съобщи в "Денят стартира " Стоян Котев от Асоциацията на зъботехниците.

Той изрази терзания, че тези пари ги има налични и не е усвоен нито един лев.

"Не сме планувани в Бюджета за 2022. Една протеза варира сред 150 и 500 лв.. Нямаме отговор от Министерството на здравеопазването по проблема. Проф. Петков Салчев е специалист, само че може би в тази част не извърши своите пълномощия и отговорности като шеф на касата - да отбрани правата на пациента ", добави Стоян Котев.

Той акцентира, че механизъм би трябвало да реши казуса по-скоро. Стоян Котев разгласи, че нощес е получена поддръжка от Българската асоциация на асистент фармацевтите, които се причисляват към декларацията за искане на оставката на проф. Салчев.

"Няма нормативен пропуск, зъбната протеза е здравно произведение, а не активност ", сподели още Весислав Цветанов от Асоциацията на зъботехниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР