Искаме оставката на този парламент и предсрочни избори, но не

...
Искаме оставката на този парламент и предсрочни избори, но не
Коментари Харесай

Нинова: Искаме оставката на този парламент и предсрочни избори

Искаме оставката на този парламент и предварителни избори, само че не като тези в Галиче, които бяха сменени. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването „ Седмицата “ по Дарик радио.

„ При вид за оставка можем да изключим всевъзможни разновидности за огромна коалиция сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ. Защото виждам, че в последно време отново стартират такива спекулации, тъй като сме били имали обща позиция по плана АЕЦ „ Белене “ да вземем за пример. Не ние имаме обща позиция с ГЕРБ за „ Белене “, а просто те седем пъти си смениха мнението и най-после одобриха нашето, което от години е едно и също “, сподели още Нинова и уточни, че не се мисли и за никаква друга коалиция, в която в границите на този парламент да взе участие Българска социалистическа партия.

„ Ако има оставка на кабинета, би трябвало да има предварителни избори. Не знам по кое време, само че предварителни избори би трябвало да има. Стига да не са като изборите в Галиче, тъй като това не са извоювани, а сменени избори “, разяснява Нинова.

Оценката на европейските водачи, че България не е подготвена за еврозоната е вярна, тъй като сме най-корумпираната страна в Европа, сподели още Нинова.

На въпрос дали поддържа държавното управление България да кандидатства за чакалнята на еврозоната до края на месеца, Нинова отговори:

„ Да аплайват. Но нали чухме оценките, които пристигнаха от европейски водачи и от способени органи в Европа: „ Не сте подготвени “, „ Не отговаряте на условията “, „ Справете се с корупцията, с кражба на пари, с финансова непоклатимост и тогава “. И вършат това, тъй като сме най-корумпираната страна в Европа и не имат вяра, че се оправяме с този проблем. Защото корупцията към този момент е трансгранична и визира и европейски средства на европейски данъкоплатци. Така че са прави като оценка, че не се оправяме с тази проблеми “, разяснява тя.

На въпрос дали счита, че България би трябвало да „ втвърди тона “ към Европейския съюз, Нинова разяснява:

„ Трябва да се втърдява звук в отбрана на нашите ползи, а не да се пречи на нечии непознати. Трябва да се пазят национални ползи посредством търсене на съдружници “, сподели още тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия уточни, че България би трябвало да продължи да упорства за влизане в Шенген.

„ Винаги, когато сме упорствали твърдо да се отбрани националният интерес, излиза сътрудник от ГЕРБ и споделя, че това държание на госпожа Нинова е антиевропейско. Същото се случи и по пакета „ Мобилност “, същото е и с двойния стандарт на храните “, изясни Нинова.

"Всички вложители, които са декларирали интерес към АЕЦ "Белене ", са поискали държавни гаранции. Защо? Защото толкоз години държавни управления си сменят позициите по плана ", сподели още Нинова.

„ Управляващите претендират АЕЦ „ Белене “ да се направи без държавни гаранции, ние бихме желали да има някакви държавни гаранции. Това е въпрос на диалози с вложители, които демонстрират интерес “, съобщи тя.

„ Не става въпрос за градеж на каквото и да е - това е атомна електроцентрала. Това е част от националната и енергийна сигурност на България “, уточни водачът на левицата.

„ Не желаеме държавно гарантиране на изкупуването на тока след построяването на централата, какъвто е казусът с „ Марица Изток “. А вложителят да има гаранция, че страната държи на плана и стои зад него “, изясни Корнелия Нинова.

„ Кой вложител ще тръгне да влага толкоз пари в план, за който няма сигурност, че страната стои зад строителството “, разяснява тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР