Искаме незабавно оставката на министър Валентин Радев и вицепремиера Валери

...
Искаме незабавно оставката на министър Валентин Радев и вицепремиера Валери
Коментари Харесай

БСП поиска оставките на вътрешния министър и вицепремиера Валери Симеонов


Искаме неотложно оставката на министър Валентин Радев и вицепремиера Валери Симеонов. Това сподели от трибуната на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на група, съобщи организация „ Фокус “.

Нинова разяснява, че през вчерашния ден Министерски съвет е приел едно решение по предлагането на тези министри, което е събудил доста въпроси, а то е оповестяването на възпрепятстващото оборудване по българо-турската граница за стратегически обект на националната сигурност.

„ Възникват доста въпроси за какво се прави това. Какви ще са резултатите и каква е задачата? Какво постанова в този момент това оборудване да бъде оповестено за обект на националната сигурност? Това значи ли, че и ние народните представители не можем да слагаме въпроси, не можем да подлагаме на парламентарен надзор министрите, тъй като оградата е обект на национална сигурност. Контролните органи в България и европейските могат ли да получават информация за изхарчените пари, за потоците мигранти и така нататък Напомням, че за построяването на оградата са изхарчени и европейски средства “, съобщи Нинова.

Тя попита дали филмът на BBC, че корумпирани управляващи оказват помощ на мигранти да преминат по пътя на Европа е опасност за националната сигурност.

„ Декларирам, че поемам цялата политическата и наказателна отговорност, в случай че ще има такава, че за нас повода тъкмо през вчерашния ден и по този метод да се вземе това решение е фактът, че от три месеца Елена Йончева снима фрагменти, приказва със очевидци, събра документи, които уличават в корупция длъжностни лица, снима в действително време прекосяване на проведени групи мигранти и този филм показва-паднала ограда, отворени шахти, прекосяване безотговорно със стълби и под ограда. Преди два дни Елена Йончева беше спряна и й беше неразрешен достъп до свободна територия на българската страна от Гранична полиция, а през вчерашния ден нейното посещаване там беше надали не опасност, че тя ще издаде секрети на националната сигурност и ще носи наказателна отговорност за това “, разясни Корнелия Нинова, представена от БГНЕС.

Кое е опасност за националната сигурност-корупцията или свободата-да приказваш, мислиш и питаш? Корупцията или правото да казваш истината за тази корупция, попита ръководителят на Българска социалистическа партия. Нинова съобщи, че до момента цензурата се показваше в закани, че публицисти ще бъдат освободени от столовете си, Българска социалистическа партия бяха наричани мракобесници, убийци, а други депутати бяха наричани хлебарки, които ще бъдат смачкани.

„ Тази експанзия и ненавист ескалира до това да възбраните свободата да мислим, питаме, да желаеме истината, и да я превърнете в закононарушение. Ако позволим това са се случи, българи, това е отвод от най-силното ни човешко право да бъдем свободни хора. От Българска социалистическа партия няма да допуснем това и по тази причина желаеме оставките на Валентин Радев и Валери Симеонов. Декларираме от името на цялата ПГ, че не можете да ни спрете, ще поканим всички европейски посланици, ще им предоставим фрагментите от този филм, и документите, които уличават държавното управление в корупция. С две обръщения към тях-проверете по какъв начин се харчат европейските ви средства и по какъв начин се пази границата на Европейски Съюз “, съобщи Нинова.

Тя акцентира, че всички от Българска социалистическа партия стават съавтори на фрагментите на Елена Йончева. „ Ще излъчим кино лентата и сме подготвени да понесем тази отговорност. Г-н Борисов, ще ви осведомяваме особено по кое време и къде ще бъде излъчен този филм и чакаме да изпратите да ни арестуват 80 депутати от Българска социалистическа партия “, сподели Нинова. Не на последно място тя уточни, че от Българска социалистическа партия афишират гражданска подписка- всеки български жител, който е за това да бъде свободен човек, е поканен от Елена Йончева да бъде съавтор на този филм и да се причисли към депутатите от Българска социалистическа партия в деня и часа, когато той бъде излъчен, с цел да се види истината за ръководството на Бойко Борисов, по този начин и да се брани най-високото човешко право-да бъдем свободни хора.

Г-жо Нинова, сезирайте способените органи, когато имате задоволително доказателства, това е институционалният метод, опонира в своя декларация ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„ Разбираме, че декларациите се трансформират като метод за отклонение от проблемите на хората. Не бих паднал на равнището да приказвам за неща, които на дават отговор на истината или да вкарвам в подвеждане медиите, или хората, които ще гледат тези вести. Г-жо Нинова, сезирайте способените органи, когато имате задоволително доказателства. Това е методът, който приляга като държание на народните представители. Това е институционалният метод, доста елементарно е да излизаме тук и да приказваме небивалици. Всичко това е несъстоятелно като изказвания, което направихте доскоро. Ако може да заведете всички тези 80 народни представители да отидете и да сезирате способените институции ", съобщи Цветанов и добави, че Нинова обича медийното наличие и основаването на подправени вести.

По думите му в бюджета за 2018 година се плануват 720 млн. лева повече за работни заплати. „ Това нарастване на приходите на българките жители ще бъде 6 пъти повече, съпоставимо с 2016 година това е бъдещата политика, която би трябвало да вършат народните представители. Разходите, които ще направи държавното управление за 2018 година ще бъде с 2,5 милиарда лева повече. Контрабандата, в интервала, в който управлявахте беше 34%, тази година тя е под 7%. Това не е ли битка против корупцията? Това не е ли битка, с цел да има повече доходи в бюджета? При вас сходни вести нямаше. Как да има? Единственото, което вършиме е да създавате подправени вести и да казвате, че ще сте някаква опция “, акцентира той.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР