Искаме най-малкото извинение от министрите Красен Кралев и Лиляна Павлова

...
Искаме най-малкото извинение от министрите Красен Кралев и Лиляна Павлова
Коментари Харесай

Провали ли се Европейската младежка конференция

Искаме най-малкото опрощение от министрите Красен Кралев и Лиляна Павлова поради организацията на Европейска младежка конференция в София, сподели в изявление за предаването „ Нещо повече “ Николай Бериевски от младежкото обединяване на Българска социалистическа партия.  

Остри разногласия по тематиката за организацията на форума породиха сред представителите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия. И двете партии излязоха с заявления. В началото на седмицата юношески организации се оплакаха, че на форума се е предложил безвъзмезден алкохол, имало и танцьорки, а доброволци били инструктирани авансово да приветстват министър-председателя и така нататък

„ Петното, което се остави върху България, на общоевропейско равнище е задоволително красноречиво. Позицията на президента на Европейския юношески конгрес също. Доколкото разбирам, Европейска комисия също ще одитира и ще премисли може би финансирането на това мероприятие. Тук не става въпрос за борба Българска социалистическа партия – ГЕРБ. Моята позиция е като юноша, жител на тази страна “.

По думите му младите европейски социалисти също приготвят позиция по тематиката. Според него не е имало добра работа в партньорство за форума. Бериевски уточни, че има и недоволства от делегати, че не им е дадена думата. 

Георг Георгиев - зам.-министър на външните работи и ръководител на младежката организация на ГЕРБ, отхвърли изказванието, че на конференцията не е дадена думата на младежите и не е чут техният глас:

„ Тези 11 целта, които ще влязат и в тактиката, позована на тематиката „ Младежки политики “, са направени от младите представители по време на интернационалната конференция. Впуснахме се в една доста тясно партийно политизирана тема “.

Георг Георгиев е безапелационен, че форумът не се е провалил, а е възпроизвел отлични резултати. Тези резултати в месеците напред ще бъдат забележими, добави той.

„ Тези смс-и, за които се приказва по този начин упорито – чата, в който са били пуснати тези известия е сред доброволци, хора, които нямат нищо общо с институциите, нямат по никакъв метод опция да бъдат повлияни, няма нито един формален представител на страната или Министерството на спорта, който да попада в този чат “.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР