Искаме краткосрочно да се сложи таван на цените на хранителните

...
Искаме краткосрочно да се сложи таван на цените на хранителните
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Трябва да има таван на цени, нови 3 държави го направиха

" Искаме краткосрочно да се постави таван на цените на питателните артикули от дребната потребителска кошница. Това към този момент направиха Франция, Испания, Гърция и Унгария. Нови три страни постановиха таван и замразиха цените - Словакия, Черна гора и Северна Македония ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред поданици на Гоце Делчев. На срещата участваха кметът Владимир Москов, зам.-кметът Валери Сарандев и всички претенденти за депутати от региона.
Мярка на държавното управление за таван на надценката е половинчата и няма да проработи, а е нужна здрава ръка, държавна интервенция и надзор, с цел да се спрат летящите цени, безапелационна е Нинова. 
" Не ви изневерихме за това, за което ни изпратихте в управлението-защита на младите, на служащите, на пенсионерите и на обществено слабите. На тези, които имат потребност от същинска лява политика. Направихме най-силната обществена стратегия през последните над 10 години-безплатни детски градини и ясли, увеличени майчински и детски надбавки, еднократна помощ за възпитаници и данъчни облекчения за млади фамилии с деца, нарастване на минималната  заплата, нарастване на ваучерите за храна от 80 лева на 200 лева, на пенсиите със приблизително 39% и на добавките за военноинвалиди и хората с увреждания ", напомни Нинова. 
" Високата инфлация, растящите цени, ниските приходи са проблем номер 1. Трябва да продължим със обществената политика в отбрана на хората. Служебният кабинет ни е приготвил брадва, с която ние в никакъв случай няма да се съгласим. Няма да подкрепим настояването им за увеличение на налози, за замразяването на приходи и да се режат обществени придобивки. В тази тежка рецесия, беднотия и недостиг, това е неприемливо ", разяснява Нинова. " Ще продължим с преизчисляване на пенсиите с нов приблизително застрахователен приход. Ще настояваме майчинството през втората година да следва растежа на минималната заплата и за подкрепяне на младите фамилии при раждане на първо, второ и трето дете, тъй като демографската рецесия се усилва ", уточни част от целите на социалистите Нинова. 
" Национална идея е отбрана на българското семейство и българските деца. Подкрепете ни в битката ни против навлизането на джендър идеологията в учебните заведения и децата ни ", прикани Нинова.  
По думите й няма никаква разлика сред Политическа партия и ГЕРБ, тъй като по значимите политики те са на една позиция. Нинова напомни, че те са дали своят вот дружно за новите самолети Ф-16, за военна поддръжка за Украйна, за унищожаване на монументи и за джендър идеологията. 
Лидерът на Българска социалистическа партия показа част от по-дългосрочните ограничения на Българска социалистическа партия за опазването на здравето - лечебните заведения да не са търговски сдружения и здравните услуги да са безвъзмездни, както и за земеделието - да се възвърне поливното земеделие, равнене на българските дотации с европейските и преразпределянето им към производители на български плодове, зеленчуци, мляко и месо. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР