Искаме компенсации от САЩ за изтребителите Ф-16, съобщи в парламента

...
Искаме компенсации от САЩ за изтребителите Ф-16, съобщи в парламента
Коментари Харесай

Стефан Янев: Искаме компенсации от САЩ за изтребителите Ф-16

Искаме обезщетения от Съединени американски щати за изтребителите Ф-16, заяви в Народното събрание министърът на защитата Стефан Янев. Той осведоми народните представители, че страната ни стартира договаряния с департамента по защита на Съединени американски щати поради забавянето на доставката на американските изтребители Ф-16 Блок 70. Янев обясни, че в сходни случаи, когато договорите са от вида правителство/правителство, общоприетата процедура е държавните управления да подхождат с доверие, т.е. гарантът за осъществяване на контракта е държавното управление на Съединени американски щати.

„ В такива случаи на закъснение или несъблюдение, държавното управление постанова такива наказания, все едно контракта е подписан за потребностите на Държавния департамент. Стандартните общи условия при подобен вид контракт са, че купувачът може да анулира покупката във всеки миг преди доставката на „ стоката “. Всички разноски са за сметка на купувача “, посочи Янев. Правителството на Съединени американски щати в този случай се ангажира да съветва купувача за вероятни закъснения.

„ Ние сме към този момент в диалози, чакам идващите седмици да имаме посещаване от експерти от департамента от защитата. Ще бъдат направени и видеоконферентни диалози, с цел да се изяснят вероятните обезщетения, които може да получи България в лицето на Военновъздушни сили поради забавянето на изтребителите “, означи министърът на защитата.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР