"Искаме изслушване в НС на Комисията за защита от дискриминация.

...
"Искаме изслушване в НС на Комисията за защита от дискриминация.
Коментари Харесай

ВМРО с нова позиция заради Ачо Йорданов и Комисията за защита на дискриминацията

"Искаме чуване в Народно събрание на Комисията за отбрана от дискриминация. Имаме подозрения за безпристрастността на органа! Докато НПО-тата пишат тъжби и ядат с тях на една маса, ромите не престават да безчинстват ". Това се споделя в позиция на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване във връзка появилата се фотография на управлението на КЗД с лицето Ачо Йорданов, на която ясно се вижда, че е правена в неофициална конюнктура – на маса. Заедно с нея се появи и друга фотография на Ачо с турското знаме и портрет на Ататюрк.

"Няколко дни откакто представящият се за ръководител на съдружие „ Единство “, прочут още като Ачо циганина, пусна тъжба за втълпяване на ненавист против заместител министър-председателя, министър на защитата и ръководител на Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ Красимир Каракачанов, той доразви сюжета, като в народен ефир съобщи, че на същата „ трапеза “ са били и други правозащитни организации, а мястото и мотивът бил семинар, проведен от КЗД. За фотографията с турските знаци пък имаше други причини – че е правена в Турция, а той е в другарски взаимоотношения с нея и това е напълно обикновено.

Именно това ни дава мотив да се съмняваме в безпристрастността на взиманите от комисията решения и да се тормозим от контактите ѝ с хора, близки до страни, чиито водачи имат необятни „ сърдечни граници “, включващи и български територии. Целта на сходни надинституционални мандатни органи е да бъдат изцяло самостоятелни. Организирането на семинари и каквито и да било други сходни срещи с НПО-тата, които са главен техен жалбоподател, и явно ядат и пият с техните представители, съществено хвърля сянка върху работата им. Как би реагирало обществото, в случай че прокуратурата направи семинар за юристите и да пирува с тях? А помните ли абсурда със семинара на съдиите, финансиран от „ Америка за България “?

Ето за какво депутатите на Вътрешна македонска революционна организация още в първия пленарен ден на Народното събрание ще внесат искане за чуване на Комисията за отбрана от дискриминация на съвещание на Комисията по вероизповеданията и права на индивида в Народно събрание.

Ние, Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация, желаеме обществото да получи отговор за какво членовете на самостоятелния орган си разрешават да вършат взаимни събития и почерпки с неправителствените организации; какъв брой чести са тези случаи; с какви пари се финансират и кои организации са участвали на сходни мероприятия. Също по този начин желаеме отказ на Комисията по жалбата на Сдружение „ Единство “ и на всички други сигнали на организации, с които членовете са били в неофициални взаимоотношения, каквито са сходни сбирки. Ще настояваме и за инспекция на делата, заведени по тъжби на тези неправителствени сдружения, и те да бъдат прекъснати или анулирани.

Да не приказваме, че афектираните от репликата „ нагли роми “, явно сами се самоопределят като хора отвън страната и нейната общност, защитавайки маргинални видове, които всеки ден безчинстват и атакуват освен цивилни, само че и униформени жители.

И до момента в който тече масираната акция против заместител министър-председателя по публичния ред и сигурност и министър на защитата Каракачанов стана ясно, че на 13.01.2019 година курсанти от Националния боен университет са били нападнати на пътя от циганина Йордан Пенев – престъпно проявен с 20 регистрации досега. На пътя от Сливен към село Гурково той засича с колата си автомобила на курсантите, стопира ги и забива секира в предното стъкло.

Е, в този момент да забележим ромите, техните правозащитници и сериозната им подкрепена от избрани политически кръгове, против какво и кого стачкуват през днешния ден?

Днес всички те скачат против България! Срещу същата тази България, на чиито обществени помощи разчитат.

Ето за какво ние от Вътрешна македонска революционна организация питаме – какво е това, в случай че не безочливост? ", написа в позицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР