„Искаме изслушване на Николай Денков заради неговите изявления, че ще

...
„Искаме изслушване на Николай Денков заради неговите изявления, че ще
Коментари Харесай

Свиленски: Ваня Григорова да не коментира БСП. Ако иска, да си направи партия

„ Искаме чуване на Николай Денков поради неговите изказвания, че ще бъде обсъждана опцията България да изпраща български бойци на територията на Украйна. “ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски в ефира на NOVA.

„ От началото на спора приказваме, че не се ли реши по кротичък път и не се ли прекратят военните дейности, ще се стигне до изпращане на жива мощ. Спомням си в предизборната акция служебният министър на защитата на президента Радев се включи, че съм приказвал нелепости, когато споделих не дай си боже да се наложи да пращаме български бойци. Сега го чуваме от Европа “, добави той.

Свиленски прикани всички политически партии в България час по-скоро да декларират позицията си България би трябвало ли да се включи в сходно съглашение за изпращане на бойци в Украйна.

„ Сега е моментът да успокоят българското общество “, акцентира социалистът.

Той посочи, че думите за изпращане на войски в Украйна са на президента на Франция, който не е инцидентен политик.

„ Затова желаеме тези отговори, тъй като, като знам какво болшинство имаме, нищо чудно такова решение да бъде признато от българския парламент “, акцентира националният представител от Българска социалистическа партия.

„ Много му се желае на Иван Таков да бъде жертва - да бъде осъден и изключен, а решенията да се вземат отвън разпоредбите и устава на партията. Само че решението, което взе Националният съвет не е наказване, а уставна норма - привикване на цялостен цикъл доклад и избори в БСП-София и всеки един регион ще си избере ръководител. Отново отиваме при социалистите да желаяме тяхната поддръжка, да чуем тяхната рецензия и техните оферти, тъй като не е морално единствено преди избори да вървим при тях. Няма нищо по-нормално от това “, разяснява Георги Свиленски.

Той съзря двуличие в това, че софийската делегация не се е записала на съвещанието на партийния орган, поради което и неговият старт се е забавил.

„ Когато би трябвало да се даде старт на Столичния общински съвет да работи, съветниците от Българска социалистическа партия тичат първи да поддържат ръководителя на СОС от ПП-ДБ, а когато би трябвало да работи Националният съвет на Българска социалистическа партия, те внезапно не желаят да работи. Тук виждаме едно безусловно лицемерно държание и отношение към социалистите и гласоподавателите, които са ги пратили в Общинския съвет “, обърна внимание Свиленски.

„ Рядко си разрешавам да разясня обществено Ваня Григорова, само че ѝ предлагам да не разяснява и да не дава препоръки на Българска социалистическа партия. Ако желае да се занимава с партия, да си направи своя, да се яви с нея на избори и да си завоюва нужната поддръжка. Да не се бърка в партии, които повече от 130 години действат “, сподели още той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР