Искаме изслушване на министъра, за да видим как ще бъде

...
Искаме изслушване на министъра, за да видим как ще бъде
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Министърът на земеделието подкрепя протести срещу собственото си правителство

Искаме чуване на министъра, с цел да забележим по какъв начин ще бъде предпазен българският народен интерес в земеделието

„ От през днешния ден гърми един сериозен скандал, който от дълго време не сме виждали в българската политика. Министърът на земеделието на това държавно управление съобщи, че никой не го е питал, никой не е съгласувал и даже не го е уведомил за това, което ще взема решение през днешния ден Народното събрание – преустановяване на възбраната за импорт на украинско зърно. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада.

Тя акцентира, че този въпрос има геополитическо значение, само че и национално. „ Стои въпросът за отбрана на българския народен интерес, българската стопанска система и произвеждане. Има и обществен детайл – по какъв начин ще се отрази това на цените на хляба и хлебните артикули “, добави Нинова.

По нейните думи, министърът на земеделието на държавното управление поддържа митингите против държавното управление и министърът на земеделието на България е декларирал, че четири пъти в Европа е изразявал мнение от името на българското държавно управление.

„ Освен това, той помоли Народното събрание да изслуша причините му. Той прикани да не вземаме такова решение, тъй като то ще бъде пагубно за България. Правя предложение да бъде изслушан в Народното събрание и да му чуем причините, преди да вземем решение “, сподели Корнелия Нинова.

Според нея, характерът на сглобката е подобен, че никой не зачита обществените институции и министерствата - местата, където се вземат решенията.

„ Това е съвършен образец на паралелна страна и задкулисие “, акцентира водачът на Българска социалистическа партия и попита: „ Кой го е взел това решение, в прорез с мнението на Министерски съвет и на българския министър на земеделието, които съставляват България? Ще тръгне ли българският парламент против българското държавно управление през днешния ден? И най-странното – ще тръгне ли болшинството, излъчило това държавно управление и този министър, против тях? “

И заключи: „ Какво значи това – че сваляте доверие от държавното управление и то би трябвало да падне. Или, най-малкото, в случай че министърът на земеделието има достолепие, а той наподобява като мъж с темперамент, през днешния ден той би трябвало да напусне държавното управление. “
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР