Искаме или не, зимата вече е тук и трябва да

...
Искаме или не, зимата вече е тук и трябва да
Коментари Харесай

Как да се грижим за пуловерите си?

Искаме или не, зимата към този момент е тук и би трябвало да извадим пуловерите, жилетките, пухкавите шалове и шапки. Колкото и да ни топлят обаче те изискват специфични грижи, с цел да удължим живота им (особено, в случай че сме вложили в по-скъпи такива от кашмир да вземем за пример.)

Популярната шведска блогърка Каролине Блумст дава  как да се грижим за плетените облекла.

Проветрение

Каролине припомня, че не е нужно постоянно да ги перем. Достатъчно е да ги свалим незабавно, откакто се приберем вкъщи, и да ги проветрим след носене.

Нежно пране

Обикновено деликатни материи като кашмир, мохер и вълна изискват ръчно пране. За него можем да употребяваме или специфичен препарат за плетени облекла, или бебешки шампоан. След това изстискваме деликатно водата и оставяме дрехата да се суши хоризонтално върху хавлиена забрадка.

Почистване на замъхяването

Колкото и да сме деликатни, с плетените облекла няма по какъв начин да не се образуват досадните " топченца " на местата с по-често търкане като под мишниците, към ръкавите. Можем да употребяваме специфичните машинки за пилинг на облекла или нормално самобръсначка. Във втория случай би трябвало да сме доста деликатни.

Съхранение

Когато става за плетени облекла, забравяме за закачалките, поучава ни Каролине. Най-добре да ги съхраняваме прилежно сгънати на рафтовете за облекла.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР