Искаме гаранции, че нито един килограм чужд болничен боклук няма

...
Искаме гаранции, че нито един килограм чужд болничен боклук няма
Коментари Харесай

Нинова: Искаме гаранции, че нито един килограм чужд болничен боклук няма да идва в България

Искаме гаранции, че нито един кг непознат болничен отпадък няма да идва в България

Министър Емил Димитров: Не мога да дам такива гаранции

Коронавирусът измести други рецесии, една от които беше тази с боклука. Тук стоеше доста съществено въпросът за вноса на болничен боклук от Европа и трети страни на територията на България. Питам министъра на екологията - по какъв начин да създадем по този начин, че да има гаранции, че сега, при тази зараза, при вероятността големи количества болнични боклуци да се събират във всяка европейска страна, да се спре вносът от Европа на подобен отпадък в България? Ако би трябвало категорично да го създадем – в този закон. Миналия път не взехме решение този проблем с рецесията с боклука. Остана си опцията за импорт. Сега заплахата се ускорява поради многото случаи на заболяването – умряли и така нататък, както и възходящото количество болничен боклук в Европа. Искаме да ни дадете гаранции, че нито един кг от това нещо няма да влезе в България. Това заявих в Народното събрание във въпрос към министъра на околната среда и водите. Това разяснява във фейсбук Корнелия Нинова.

Министър Емил Димитров сподели, че не може да даде гаранции. Оплака се пред народните представители, че Агенция Митници не му дават и един ред информация какъв отпадък влиза на територията на България. Ето за този безпорядък и безнаказаност на държавното управление ви приказвам. Напълно сте комплицирани и не знаете какво вършиме.

 



PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР