Искаме дебат и премиерът Бойко Борисов да обясни кога и

...
Искаме дебат и премиерът Бойко Борисов да обясни кога и
Коментари Харесай

БСП иска дебат за Глобалния пакт за миграция на ООН

Искаме спор и министър председателят Бойко Борисов да изясни по кое време и кой реши да причисли България към пакта на Организация на обединените нации за миграцията. Този пакт не пази националния ни интерес. Ние ще използваме всички парламентарни механизми с цел да предизвикаме този спор.

Това разгласи от трибуната на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която прочете декларация от името на парламентарна група. "Покрай бюджета и корупционните кавги от последните седмици седмица се изпуска един доста значим въпрос - подписването на пакта за миграция на Организация на обединените нации. Европа и ние като член на Европейски Съюз преживяхме доста рецесии - финансова, икономическа обществена, само че Европа отслабна и се раздели не толкоз от тях, а най-много от мигрантската рецесия. Гордостта на Европа, полезността на Европа да се отстраняват стени се обезличи и стартира ново повдигане на такива. В пакта за миграция има и някои положителни решения, само че както беше и с Истанбулската спогодба зад текстовете против домашното принуждение, да се прикрие концепцията за несигурност на пола, по този начин и тук има текстове, които заплашват ползите на България. Става дума за документ, който подтиква по-голяма миграция и класифицира същата като положително и неизбежно събитие. Нещо повече, решението отсам до мигрантските въпроси се свежда в това незаконната миграция да се трансформира в легална такава “, съобщи Нинова.

"Вчера организирахме среща с посланичката на Австрия в централата на Българска социалистическа партия. Австрия сега е ръководител на Съвета на Европейски Съюз и похвално продължи някои от целите на българското председателство, само че по време на тази среща разговаряхме за другите ни позиции по този случай. Австрия, която ръководи Европа сега, на съвещание на своя Министерски съвет реши да не подписва пакта и да го отхвърли. Същите отзиви показват Унгария, Полша и други. Съединени американски щати се отдръпват от пакта. Навсякъде в Европа тази тематика се разисква, само че както нормално в България – не. Някой знае ли с какво решение на кой орган Бойко Борисов причислява България към този пакт? Министерски съвет – не. Парламент – още по-малко. Къде и кой взе решение България да се причисли? “, попита Нинова.

"Става въпрос не за бежанци от войни, а за мигранти. Не може да вкарвате България в това без да има разискване, публично мнение, парламент, Министерски съвет, институции. Единствената диря, че нещо ще се случва е нарастването на Бюджет 2019 година за парите за миграция. Иначе цялостно безмълвие. Вчера господин Борисов се бил предиздвикал на ЕНП. Това е неговото политическо семейство и ни е малко необичайно, тъй като 10 години господин Борисов следва сляпо политиката на Меркел и ЕНП. Защо пък Борисов да не вземе завой? Този завой е доста изострен. Освен това наподобява единствено на думи “, сподели още Нинова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР