Искаме да запазим и реставрираме сградата на жп гарата в

...
Искаме да запазим и реставрираме сградата на жп гарата в
Коментари Харесай

Министър Събев: Искаме да запазим и реставрираме сградата на жп гарата в Нова Загора

Искаме да запазим и реставрираме постройката на жп гарата в Нова Загора. Това сподели министърът на превоза и известията Николай Събев по време на публично разискване по негова самодейност на плана за рационализация на гарата.

Това е мястото, от което генерации новозагорци са поели пътя си към света, разяснява по време на полемиката министър Събев. Той поддържа жителите на Нова Загора, които упорстват постройката да бъде непокътната. Събев съобщи, че ще изиска документално мнение дали е била опорочена процедурата за избор на реализатор на плана.

Участниците в полемиката бяха на едно мнение, че години наред е проявявана занемареност при поддържането на постройката.

„ Впечатлен съм от гражданската сила, която ви докара тук, с цел да запазите историческото си завещание, вашата история “, сподели в умозаключение Николай Събев.

Национална компания „ Железопътна инфраструктура “ ще направи разбори и калкулации до 2 седмици дали запазването на постройката на жп гарата в Нова Загора ще забави осъществяването на плана за модернизацията ѝ, който е с европейско финансиране. В работата по изчисленията може да бъдат привлечени и архитекти от региона, които са ангажирани с идеята за запазването на зданието.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР