Искаме да възродим футбола в Гоце Делчев. Нашият град има

...
Искаме да възродим футбола в Гоце Делчев. Нашият град има
Коментари Харесай

Новият президент на Пирин заяви големи амбиции

" Искаме да възродим футбола в Гоце Делчев. Нашият град има огромни обичаи в този спорт, а задачата ни е да притеглим още повече младежи към него ". Това съобщи в изявление за БГНЕС новият президент на ФК Пирин Гоце Делчев Димитър Коршумов.

Той заема поста едвам от месец, само че влиза в ръководството на клуба с огромни упоритости - да върне остарялата популярност на тима, да докара още веднъж публиката на стадиона, както и да построи боеспособен тим, даващ поле на изява за млади играчи.

" Събрал съм екип от млади експерти треньори, които имат голямо предпочитание за работа и развиване. До в този момент тимът играеше в " А " окръжна група, само че от идващия сезон ще взе участие във " В " Югозападна група. Опитваме се да обезпечим финансово тима, като за задачата търсим да притеглим и спонсори. Благодарни сме за финансовата поддръжка от Община Гоце Делчев. Разработили сме и специфична стратегия за бъдещето развиване на клуба, която ще следваме прецизно през идващите 5 години ", сподели президентът на Пирин.

Специално внимание той обръща на младите футболисти от школата на клуба. Там упражняват към 100 деца и юноши, а радващото е, че броя им стартира да се усилва. В тренировките взе участие и едно момиче, а упоритостта е да бъде образуван и женски тим. " Много е удовлетворяващо да виждам по какъв начин млади и надъхани гении идват да упражняват. Измежду тях сигурно има такива, които ги чакат съществени футболни достижения и израстване. Именно това е нашата цел и като нов президент тя за мен ще бъде водеща - поле за изява да имат младежите ", безапелационен е Димитър Коршумов.

" Ще се радваме от ден на ден футболни хора да се ангажират с тази идея и да ни оказват помощ, както с хрумвания, по този начин и материално ", добави още той.

В Неврокопския край всички почитатели с трогване си спомнят недалечните два сезона в А професионална лига, които тимът изигра сред 2012 и 2014 година Тогава градският стадион в Гоце Делчев се препълваше от ентусиасти, пристигнали да гледат играта на любимците си против грандове като Левски, ЦСКА, Лудогорец и други.

" Надявам се с общи старания да успеем в това амбициозно начинание. Спортът е доста значим за развиването на нашия град, а с моя труд се надявам и аз да допринеса за това ", съобщи още Димитър Коршумов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР