Искаме да сложим ред, като първо се прави бюджетът, а

...
Искаме да сложим ред, като първо се прави бюджетът, а
Коментари Харесай

Зам.-министър Иван Шишков: Законът трябва да бъде поставен над властта

„ Искаме да сложим ред, като първо се прави бюджетът, а след това се строи. Искаме законът да бъде подложен над властта, тъй като властта е смазала закона. Протягаме ръка на строителните компании и желаеме да им помогнем. Нека в този момент покажат на обществото с държанието си дали са жертва или съизвършител в създалата се обстановка. “

Това разяснява заместител – министърът на районното развиване и благоустройството Иван Шишков в изявление за предаването „ Неделя 150 “ на Българското национално радио.

„ Никой не желае да води война против строителните компании “, акцентира Шишков и изясни, че сега управлението на Министерство на регионалното развитие търси  правния и стопански механизъм да бъдат изплатени заработените от пътните компании средства за настоящ ремонт и поддръжка на републиканските пътища. Той обаче категорично акцентира, че за част от настоящия ремонт е имало направени планове като за главен ремонт. Поради което строителни действия, осъществявани без ясни регламенти, водят до некачествено строителство. А никой не желае това.

„ Ние не споделяме, че компаниите няма да си вземат парите, само че няма да е по методът, по който са раздавани до в този момент “, изясни още един път Шишков.

Той напомни, че предходното управление на Агенция „ Пътна инфраструктура “ е упълномощило работа, надхвърляща два и три пъти опциите за разплащане, планувани в бюджета на организацията. Именно неналичието на правна и икономическа дисциплинираност е довела до тази извънредно комплицирана обстановка.

„ Амбицията ни е до вторник да имаме съответен отговор на даденото от строителните компании предложение за съглашение “, посочи заместител – районният министър.

Той беше безапелационен, че служебният кабинет може да поеме гаранции за разплащане на зимното поддържане – 100 млн.лв, като се търси вид за обезпечаване на още 130 млн.лв. по актуалните контракти за настоящ ремонт и поддръжка.

Иван Шишков заяви, че районният министър Виолета Комитова води диалози в Министерски съвет в бюджета за идната година да бъдат планувани за настоящ ремонт и поддръжка на републиканските пътища 1,4 - 1,5 млрд.лв. Целта е да се приключи порочната процедура за заплащане в края на годината. 

„ Протестиращите пътни компании в огромната си част се съставляват от някогашни шефове на АПИ и съм сигурен, че с изключение на от пътно строителство тези хора схващат и от администриране и са безусловно наясно със обстановката “, беше безапелационен заместител - министърът, който уточни още, че митингите на компаниите е трябвало да бъдат пред централата на ГЕРБ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР