Искаме да се решат поне част от проблемите на бранша,

...
Искаме да се решат поне част от проблемите на бранша,
Коментари Харесай

От Конфедерацията на автобусните превозвачи заплашиха с ефективни протести

Искаме да се решат най-малко част от проблемите на сектора, само че няма да вършим повече взаимни отстъпки. Задължително би трябвало да се одобри Законът за автомобилните транспорти и в това отношение желаем да забележим политическа воля, тъй като за момента такава липсва. Ако настояванията ни не бъдат изпълнени, на 13 януари започваме ефикасни митинги в цялата страна. Това показа в утринния блок на bTV Меглена Мелтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачил написа Novini.bg.

,,Засега обявихме единствено алегоричен митинг, за нас е значимо това, което е поето като ангажимент, да бъде изпълнено. Искаме нерегламентираните транспорти да се инкриминират, тъй като през последните две години нещата ескалират и има открити над 3000 нерегламентирани транспорти. Но като цяло проблемите са сложни, тъй като ние нямаме достъп до европейско финансиране, нямаме субсидиране, нямаме безусловно никакво финансиране от страната. Просто във връзка с нас има дискриминация. Още едно от нещата, за които настояваме, е достъп до европейските стратегии за финансиране на превоза, което може да се случи посредством публично-частно партньорство. Това е въпрос на държавна политика``, изясни тя.

,,Училищните рейсове, да вземем за пример, са отвън закона, тъй като нито са профилиран транспорт, нито са транспорт за лична сметка. Нямат нито лиценз, нито сервизна база``, добави в умозаключение Мелтенова и още един път уточни, че на 13 януари следващата година предстоят ефикасни митинги в цялата страна, в случай че настояванията на автобусния отрасъл не бъдат изпълнени.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР